Středa, 24 dubna, 2024
3.9 C
Litoměřice
DomůKulturaÚstecké muzeum spustilo on-line hru k aktuální výstavě. Zahrajete si?

Ústecké muzeum spustilo on-line hru k aktuální výstavě. Zahrajete si?

Ústí nad Labem – Ústecké muzeum muselo sice kvůli hrozbě nemoci COVID – 19 výrazně omezit výstavní projekty a zrušit také všechny vánoční kulturní akce pro veřejnost , ale v činnosti nijak nepolevuje. Důkazem je třeba nová zábavná on-line aplikace k aktuální výstavě „Písky známé i neznámé.“

Hru si můžete zahrát v bezpečí domova. Je zcela zdarma. Pobavíte se a dozvíte se něco nového!

Hra je k dispozici ZDE. Můžete tipovat, kdo zanechal stopu v písku nebo hádat, odkud pochází barevný písek. Dozvíte se také, jak se jmenují skalní útvary v Českém Švýcarsku a kde konkrétně se dají najít. Tyto informace můžete využít třeba jako tip na zajímavý výlet.

Výstava Písky známé i neznámé aneb Fascinující svět obyčejného písku bude v ústeckém muzeu k vidění až do konce ledna příštího roku. Expozice představuje přes tři tisíce vzorků písků z celého světa, včetně množství fotografií z oblastí, kde písky vznikají nebo se hromadí. 

Výstava je hravá, plná barev a vjemů. Návštěvníci se ocitnou v nekonečné písečné poušti, písek z celého světa si mohou i osahat; prohlédnou si různorodé vzorky písku pod mikroskopem; vyzkouší si stopování zvířat, která prošla pískem; mohou si tvořit z kinetického písku nebo si mohou zkusit horolezení v pískovcové krajině.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -