Terezínská tryzna letos nebude

0
95

Terezín – Největší pietní akce Památníku Terezín k uctění obětí nacistické perzekuce, Terezínská tryzna, se letos neuskuteční. Kvůli koronaviru.

Konání letošní vzpomínkové akce bylo kvůli pandemii COVID-19 dubnovým rozhodnutím ředitele Památníku Terezín Jana Roubínka z května přeloženo na 18. říjen ve snaze počkat na odeznění koronavirové krize a mít možnost tuto významnou a  ústřední vzpomínkovou akci uspořádat v nezměněné podobě s předpokládanou účastí cca 5 tisíc návštěvníků, což na jaře nebylo možné.

„Situace v polovině října nám snad již umožní si připomenout památku obětí nacistické perzekuce bez velkých omezení“ domníval se tehdy ředitel Roubínek.

Teď už je jasné, že ani říjnový termín nevyjde. Prvního října byla akce s konečnou platností definitivně zrušena. 18. října v Památníku Terezín proběhne pouze komorní tichá vzpomínka s položením květin a věnců. Přítomni tomu budou maximálně dva zástupci z každé organizace, která Terezínskou tryznu spolupořádá, aby bylo dodrženo nařízení vlády o venkovních akcích.

- Naši partneři -
Předchozí článekV Keramické kavárně si můžete vyrobit originální dýni
Další článekŠTĚTÍ: Modelářský kroužek zve nové zájemce
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno