Pátek, 19 dubna, 2024
4.7 C
Litoměřice
DomůKulturaMykologický den v ústeckém muzeu nabídne výstavu hub a zajímavé povídání

Mykologický den v ústeckém muzeu nabídne výstavu hub a zajímavé povídání

Ústí nad Labem- Češi jsou národem houbařů a jako sběr hub je baví jen máloco. Také proto pořádá Muzeum města Ústí nad Labem letos už po sedmé „Mykologický den.“ Uskuteční se tuto neděli 4. října v době od 10 do 17 hodin.

Těšit se můžete na setkání s mykologem a především na výstavu čerstvých hub. V muzeu jich každoročně bývá vystaveno více než 100. Rekord výstava zaznamenala v roce 2017. Tehdy byl podzim opravdu úrodný, takže se návštěvníci mohli seznámit s více než 180 druhy hub.

Součástí akce bude jako obvykle mykologická poradna – můžete si přinést vlastnoručně nasbírané houby a nechat si je určit, případně se poradit o jejich využití a zpracování.

„Mykologickému dni v muzeu“ bude předcházet v sobotu 3. října vycházka do přírody a houbaření s odborným komentářem.

Více informací ráda poskytne Martina Pospíšilová na e-mailu pospisilova@muzeumusti.cz nebo na telefonním čísle 774 231 862.

Mykologická vycházka – sledujte UDÁLOST NA FACEBOOKUZDE.

Mykologický den v muzeu – sledujte UDÁLOST NA FACEBOOKUZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -