Středa, 8 května, 2024
8.5 C
Litoměřice
DomůKulturaKinoDo Kina Máj přichází Miro Žbirka v dokumentárním filmu „Meky“

Do Kina Máj přichází Miro Žbirka v dokumentárním filmu „Meky“

Litoměřice – Litoměřické Kino Máj uvede v pondělí 3. srpna v 17:30 životopisný dokumentární film s názvem „Meky.“ Jedná se energický a s humorem natočený portrét Miro Žbirky – československého zpěváka, který se na scéně pohybuje už čtyři desítky let. Nikdy se z něj ale nestala figurka bulvárních plátků a o jeho životě se toho příliš neví.

Co všechno potkalo Mekyho Žbirku od chvíle, kdy poprvé vzal do ruky kytaru, až do momentu, kdy svůj život odhalil filmařům? Býval dlouhovlasým rockerem i britským elegánem, ještě před plnoletostí hrával jako námezdní muzikant v cizině, zažil ztrátu bratra, vyhazov z kapely stejně jako davy fanynek, slávu a hudební triumfy, má za sebou odchod do ústraní i velký návrat.

Snímek „Meky“ natočil Šimon Šafránek. Hitmakera sledoval téměř rok.

Na trailer k filmu Meky se můžete podívat ZDE.

Lístky na projekci v Kině Máj koupíte TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -