Pátek, 25 října, 2024
11.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLITOMĚŘICE: ZŠ Boženy Němcové uspořádala celoškolní Den divočiny

LITOMĚŘICE: ZŠ Boženy Němcové uspořádala celoškolní Den divočiny

Základní škola Boženy Němcové v Litoměřicích uspořádala první projektový den tohoto školního roku – Den divočiny. Říjnový seriál akcí nabídl mnoho radosti a nezapomenutelných zážitků.

Školáci se stali experty na zvířata žijící v Asii. Ve skupinách vedených osmáky vytvořili projekty, které nyní zdobí chodby školy. Ale nejen o tom byl Den divočiny 2024. Ve škole se objevila přímo živá zvířata. Na školní hřiště přiletěli dokonce dravci a vidět taková zvířata naživo byl úžasný zážitek pro třeťáky a šesťáky. Třídy se vydaly i za turistickými cíli, objevovaly Plešivec, Helfenburk nebo Křemín. Osmáci se naopak vypravily do litoměřického podzemí. Školáci nezapomněli ani na opuštěná zvířata v Psím domově v Řepnici.

9. A se převtělila v pohádkové postavy a pro žáky druhého ročníku připravila stezku plnou (zábavných) úkolů, 9. B na to šla „od silnice‟ a znalosti dopravní výchovy prověřila u čtvrťáků. Divočinou z jiného úhlu pohledu byl potom Den řemesel na Střední škole pedagogické, hotelnictví a služeb, který deváťákům ukázal, jaké by to bylo být kuchařem, zedníkem, automechanikem, elektrikářem, instalatérem či klempířem.

Den divočiny přinesl mnoho poznání a zážitků, podrobnou fotodokumentaci můžete sledovat na Instagramu školy: https://www.instagram.com/zsbozena

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -