Mondi Štětí pomáhá v ústecké ZOO: Den pro neziskovku přinesl nový plot do žirafího výběhu

0
213

Štětí, 22. 10. 2024Dobrovolnictví je v největší české papírně Mondi Štětí a jejích pracovnících hluboce zakořeněno. Tentokrát se v rámci oblíbeného Dne pro neziskovku vydali do ústecké ZOO, kde pomáhali u výběhu žiraf, který potřeboval nový plot. V příjemném říjnovém dni, obklopeni zvířaty, se jako vždy pustili do práce s nadšením.

O pomocníky nebyla ani letos nouze – zaměstnanci Mondi Štětí se těchto dnů účastní pravidelně a s radostí. Tento rok navštívili zoo již podruhé. Na jaře renovovali výběh pro klokany, nyní byla na řadě ohrada pro žirafy. „Jsem tady už podruhé a vždy jsme měli dobré podmínky pro práci – včetně pěkného počasí,“ podělil se o své dojmy jeden z dobrovolníků. Spolupráce papírny s ústeckou zoo je možná díky Ústecké komunitní nadaci, která ji zprostředkovala.

Během celého roku mají zaměstnanci Mondi možnost využít až dva plně hrazené dny na dobrovolnické aktivity. Sami si vybírají neziskovou organizaci, nebo mohou navázat na existující spolupráci s některou z institucí. Díky této flexibilitě se mohou zapojit všichni, ať už jde o práci v dětských domovech, domovech pro seniory, zvířecích útulcích, nebo podporu kulturních a sportovních aktivit a péči o přírodu.

Jiřina a Iva, které pracují v centrální laboratoři Mondi Štětí již 11 let, jsou zapálené dobrovolnice. „Dne pro neziskovku se účastním od úplného začátku. Nejčastěji chodíme do psích útulků, kde pomáháme s tím, co je potřeba,“ říká Iva. „Naše kolegyně třeba pomáhaly v dětském domově, ale my chodíme spíš do útulků a teď i do zoo,“ dodává Jiřina.

Zapojení je vidět i na číslech – jen v roce 2023 zaměstnanci strávili dobrovolnictvím úctyhodných 1716 hodin, což odpovídá více než 71 dnům.

Vítané jsou různé formy pomoci

Den pro neziskovku však není jen o manuální práci. Neziskové organizace často hledají také odbornou výpomoc. Dobrovolníci tak mohou nabídnout své znalosti a zkušenosti z praxe – ať už jde o technologické know-how, administrativní podporu, nebo organizaci různých kulturních či sportovních aktivit. Pomoc je přizpůsobena individuálním dovednostem dobrovolníků a každý má možnost přispět tím, co umí nejlépe. V Mondi tak nejen podporují týmovou spolupráci a soudržnost, ale také dávají svým zaměstnancům prostor k tomu, aby mohli svou práci propojovat s pozitivním dopadem na společnost.

Dobrovolnictví spojuje

Dobrovolnické aktivity zaměstnanců Mondi Štětí jsou ukázkou toho, jak lze spojit síly, věnovat čas a energii druhým, a přitom se cítit dobře. Den pro neziskovku se stal neodmyslitelnou součástí firemní kultury Mondi a zaměstnanci se těší na každou další příležitost, kdy mohou pomáhat tam, kde je to nejvíce potřeba.

Milena Hucanová, Communications Manager, Mondi Štětí a.s.

O Mondi

Mondi je předním globálním lídrem ve výrobě obalových řešení a papíru, který přispívá k lepšímu světu tvorbou inovativních řešení, udržitelných už z podstaty svého designu. Zaměstnáváme 22 000 lidí ve více než 30 zemích. Naše podnikání je integrováno tak, že pokrývá celý hodnotový řetězec – od lesního hospodářství a výroby buničiny, papíru a fólií až po vývoj a výrobu udržitelných průmyslových a spotřebitelských obalových řešení. To nám umožňuje nabízet našim zákazníkům širokou škálu inovativních řešení. Středobodem naší strategie je udržitelnost, do roku 2030 jsme si stanovili ambiciózní závazky zaměřené na cirkulární řešení, opatření v oblasti klimatu a zaměstnance, kteří svým přístupem a ochotou rozvíjet se, inspirují své okolí a přispívají k naplnění našich cílů v rámci akčního plánu MAP2030.

V roce 2023 měla skupina Mondi příjmy 7,3 miliard eur, EBITDA činila 1,2 miliardy eur. Skupina Mondi je primárně kotována na londýnské burze cenných papírů LSE (MNDI), kde je zahrnuta do indexu FTSE 100, skupiny sta společností s nejvyšší kapitalizací, a sekundárně je kotována na burze v Johannesburgu JSE Limited (MNP).

Mondigroup.com

- Naši partneři -
Předchozí článekTŘEBENICE: Drakiáda na hřišti se opět povedla, draky děti ještě vystaví ve škole
Další článekŠTĚTÍ: Přednáška v knihovně nabídla návod, jak se vypořádat s minulostí

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno