Pátek, 18 října, 2024
12.5 C
Litoměřice
DomůZprávyTipy a nápadyMušelín: Jemná látka s rozmanitým využitím v módě i domácnosti

Mušelín: Jemná látka s rozmanitým využitím v módě i domácnosti

Mušelín je lehká a prodyšná látka, která si získala oblibu mezi návrháři, ale i domácími švadlenkami. Díky jeho jemnosti a univerzálnosti jde o skvělou látku pro šití různého oblečení, ale i praktických doplňků.

Komfortní oblečení

Dokonalý mušelín se zpravidla vyrábí z bavlny, i proto je tak příjemný na dotyk. Přírodní látka vyniká svou prodyšností. Někdy se můžete setkat i s označením dvojitá gázovina – mušelín je tvořen dvěma tenkými vrstvami. Díky tomu je tak ve výsledku ještě jemnější. Nemusíte se přitom obávat, že by prosvítal. Vzhledem k jeho vlastnostem je oblíbený zejména v létě, dokáže totiž odvádět vlhkost a nezadržuje teplo u těla. Ale ušít si z něj můžete oblečení pro jakoukoli sezónu, zamilujete si ho pro jeho komfort.

Od módy po domácnost

Z mušelínu si samozřejmě můžete ušít rozmanité kousky. Nejčastěji se z něj vyrábí vzdušné šaty, halenky, ale i hezké sukně a další oblečení. Ale kromě toho se hojně využívá i pro šití dětských šátků, zavinovaček či třeba plen a různých hraček. Je totiž velmi příjemný a šetrný i k citlivé dětské pokožce. Ušít si z něj můžete i vybavení do domácnosti – hodí se pro letní osušky, ložní prádlo a další textilie.

Domácí šití

Mušelín patří mezi velmi oblíbené látky a není divu. Nabízí totiž dokonalý komfort za jakéhokoli počasí. Navíc má široké možnosti využití. Stačí si jen objednat látky – na výběr máte z mnoha barev i vzorů. Šití z dvojité gázoviny může být trochu výzva, jelikož je materiál tenký a poměrně klouže. Ale i tak si s ním poradí i začátečníci, zejména pokud si chcete vyzkoušet šití z jemnějších látek. Nezapomeňte je předem vyprat, předejde tak případnému sražení po dokončení projektu.

Mušelín je univerzální látka, kterou si zamilujete. Hodí se pro každého, přičemž má řadu benefitů.

Zdroj obrázku: irissca / stock.adobe.com

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -