Pátek, 18 října, 2024
13.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoLabská stezka má u Nučnic další komfortní úsek

Labská stezka má u Nučnic další komfortní úsek

Litoměřicko – Na trase jedné z nejoblíbenějších cyklostezek u nás, Labské stezky, mezi Roudnicí nad Labem a Litoměřicemi byl dokončen další úsek, a to u obce Nučnice. Jednalo se o investici Ústeckého kraje a hotová stavba byla převzata začátkem října.

Pro cyklisty to znamená nejen zvýšení komfortu a potěšení z jízdy, ale také bezpečnosti, jelikož trasa je vedena mimo stávající silnici.

„Jedná se o kilometrový úsek, který zajistí bezpečný a komfortní pohyb cyklistů, kteří až do teď museli jezdit po silnici II. třídy, kde je poměrně vysoká frekvence automobilové dopravy. Mimo samotnou cyklostezku jsme postavili i úplně nový most přes Úštěcký potok, který nahradil stávají mostek ve velmi špatném stavu,“ řekl radní pro investice Tomáš Rieger.

Investice ve výši 22,4 milionu korun zahrnovala výstavbu nového úseku cyklostezky v délce 1,057 km o šířce 3 m. Všechny části této stavby jsou umístěny na samosprávném území obcí Křešice a Polepy, v katastrálních územích Nučnice a Okna. V rámci tohoto úseku se vybudovala výhybna, jedna odpočívka s typizovaným přístřeškem včetně příslušného vybavení pro cyklisty a malá odpočívka bez přístřešku jen s vybavením pro cyklisty. Dále došlo k rekonstrukci mostu přes Úštěcký potok a vysázelo se 32 stromů.   

Nový úsek už je oficiálně zanesený i do mapy.cz.

Autor: Magdalena Fraňková

Tisková zpráva Ústeckého kraje.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -