Pátek, 18 října, 2024
13.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceDnes je Papučový den, domácí hospic ale můžete podpořit kdykoliv

Dnes je Papučový den, domácí hospic ale můžete podpořit kdykoliv

Litoměřicko – Už jste dnes obuli papuče? Pokud ne, je nejvyšší čas. 9. října je totiž PAPUČOVÝ DEN – den, který po celé republice připomíná důležitost domácí hospicové péče. Právě domácí hospice umožňují nevyléčitelně nemocným lidem strávit závěr života doma.

Papučový den je vyvrcholením kampaně DOŽÍT DOMA, kterou organizuje Fórum mobilních hospiců. Ke kampani se připojuje 48 mobilních hospiců po celé republice. Je mezi nimi také litoměřický Hospic sv. Štěpána.

„Náš domácí hospic při Hospici sv. Štěpána v Litoměřicích funguje již 11 rokem a za tu dobu jsme se v domácím prostředí postarali o 650 nemocných v závěru života v okruhu 30 km. Letošní kampaň jsme pojali především jako informační v on-line prostoru. Lidé mohou naši domácí péči podpořit i finančně prostřednictvím projektu DARUJ DEN DOMA na dárcovské platformě darujme.cz – a to konkrétně na tomto odkazu: https://www.hospiclitomerice.cz/podporte-nas/daruj-den-doma nebo mohou zaslat svůj dar na č. ú.: 1002334359/0800 v. s. 1. I malý finanční příspěvek může znamenat, že další člověk bude moci prožít své poslední chvíle v důstojném a milujícím prostředí, které si zaslouží,“ vysvětlila Zuzana Legnerová.

K Papučovému dni se můžete připojit i symbolicky – stačí se vyfotit v papučích s hashtagem #PapucovyDen #DozitDoma a sdílet to na svých sociálních sítích.

Více informací najdete ZDE.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -