Sobota, 5 října, 2024
11.2 C
Litoměřice
DomůKulturaKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše obvyklá pozvánka s tipy, kam vyrazit. Opět je na výběr a bude to stát za to! Zajít můžete na víno, za krásnou hudbou nebo třeba i za sportem. Konají se také vyhlášené JOSEFÍNSKÉ SLAVNOSTI – oslava založení města Terezín.

V Roudnici nad Labem můžete v sobotu 5. října navštívit FARMÁŘSKÉ TRHY. Konají se na Husově náměstí před Kulturním domem Říp a budou i s živou hudbou a tvořivou dílničkou pro děti. Nakupovat můžete od 8 až do pravého poledne, program bude od 9 do 11 hodin.

Kozí a ovčí farma v Držovicích u Úštěka pořádá v sobotu 5. října DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ. Od 10 do 16 hodin sem můžete přijít a dozvědět se, jak to na farmě chodí. Bude i povídání o výrobě zdejších vyhlášených sýrů a možnost jejich koupě. Děti s sebou! Více informací je ZDE.

V Terezíně se v sobotu 5. října konají JOSEFÍNSKÉ SLAVNOSTI. Těšte se na bohatý program včetně dvou bitevních ukázek. Kromě toho uvidíte ukázky dělostřelectva a života vojáků, bude živá hudba, dobové tržiště s řemesly a spousta lákadel. Slavnosti začínají ve 12 hodin průvodem od Kavalíru 6 a končit budou až ve 20 hodin. Více informací najdete ZDE.

V Třebenicích se v sobotu koná komorní verze VINOBRANÍ. V zahradě muzea českého granátu na Vás od 12 do 19 hodin. Čekat na Vás budou 2 vinaři a také ukázky lisování hroznů a povídání (nejen) o víně. Podrobnosti jsou ZDE.

V sobotu také pokračují Podzimní sborové dny. V kostele Všech svatých bude vystupovat ústecký sbor Romance, chomutovský Anonym a pořádající Cantica Bohemica. Koncert začíná v 17 hodin. Podrobnosti jsou ZDE.

V neděli 6. října běžte na fotbal. V Terezíně proběhne čtvrtý ročník Memoriálu terezínské fotbalové ligy. Memoriál, který slibuje napínavá sportovní utkání, připomene především příběhy a osudy protagonistů fotbalových soutěží, které se v terezínském ghettu odehrály v letech 1942 až 1944. Podrobnosti jsou ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -