Sobota, 5 října, 2024
9.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoJednacím sálem se ozývaly výzvy k demisi

Jednacím sálem se ozývaly výzvy k demisi

Litoměřicko – Bouřlivá atmosféra se nesla dnešním jednáním zastupitelstva obce v Žitenicích. Tamní zastupitelé se sešli v novém složení, když na svém poslední jednání nečekaně odvolali bývalou starostku Ernu Vaňouskovou a místostarostku Zuzanu Kudrnovou. Z jedenáctičlenného zastupitelstva pro jejich sesazení hlasovalo celkem šest zastupitelů.

Obyvatelé Žitenic, Pohořan a Skalice, kteří dnes zaplnili nejen jednací sál, ale i předsálí, vyrazili na jednání na protest proti novému vedení obce a podpořit bývalou starostku a místostarostku. Požadují nové volby a chtějí, aby se starostka a místostarostka vrátily zpět.

Během večera několikrát v sále zazněl z obecenstva apel na demisi nového vedení.

Důvodem sporu je zdejší zámek, s jehož koupí nové vedení obce nesouhlasí. V místním referendu, které se uskutečnilo souběžně s krajskými volbami, však obyvatelé dali jasně najevo, že o koupi zámku by obec uvažovat měla.

Nové vedení v čele se starostou Milanem Melcherem a místostarostou Jiřím Vachutkou chce počkat na uplynutí desetidenní lhůty, ve které je možné referendum napadnout. Poté se rozhodnou o dalším postupu.

Veřejnost požaduje, aby jednáním ve věci zámku byla pověřena bývalá starostka Erna Vaňousková. Po čtyřech a půl hodinách jednání si zastupitelé vyžádali pauzu. Následovalo hlasování o usnesení, ve které zastupitelé pověřili paní Ernu Vaňouskovou spoluzastupováním obce při jednání ve věci koupě zámku. Usnesení bylo jednomyslně schváleno.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -