Festival „Den architektury“ opět i v Roudnici nad Labem

0
88

Roudnice nad Labem  –  Celorepublikový festival „Den architektury,“ který se koná v celkem 120 obcích a městech v ČR i na Slovensku, o tomto víkendu proběhne také v Roudnici nad Labem. Věnovat se Vám bude městská architektka Lucie Kavánová.

V sobotu 28. září se s ní můžete projít po městě, zatímco v neděli se s ní podíváte do roudnického kostela Narození Panny Marie.

28. 9. v 14.00 / Domy, které každodenně míjíme

Vydáte se do centra města Roudnice nad Labem objevovat domy rozmanitých architektonických slohů: secesní, neobarokní, neorenesanční… Domy, které nás obklopují a které každý den míjíme, ale neznáme jejich historii. Přitom je postavili významní čeští stavitelé: Brodský, Zeyer, Samohrd, Frič, Koželovský, Plechatý nebo Hájek. Během procházky se budete soustředit hlavně na roudnickou architekturu, která je často zapomenuta nebo není vnímána jako hodnotná. Sraz před galerií.

29. 9. v 14.00 / Kaňka pro Pannu Marii: vynikající architekt F. M. Kaňka (1674–1766) a roudnický kostel Narození Panny Marie

Jaký byl středověký klášter v Roudnici? Kdo stojí za pozoruhodnou barokně-gotickou podobou kostela? A co se v bývalém augustiniánském klášteře děje? Přijďte se to dozvědět!

Úvodní foto: Jan Nekovář

- Naši partneři -
Předchozí článekLITOMĚŘICE: Vinobraní navštívily tisíce lidí a přispěje obětem povodní
Další článekÚŠTĚK: 12. Běhu po úštěckých schodech se zúčastnilo 459 dětí
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno