Pátek, 20 září, 2024
14.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceCharita Litoměřice má nové vedení

Charita Litoměřice má nové vedení

Litoměřice – S účinností od 1. srpna jmenoval biskup Stanislav Přibyl ředitelkou Diecézní charity Litoměřice Bc. Adélu Švecovou. Nahradila Mgr. Karolínu Wankovskou, DiS., kterou k 31. červenci z funkce odvolal.

Současně také k 1. srpnu jmenoval ředitelkou Charity Litoměřice (tj. místní charity ve městě) Mgr. Petru Smetanovou. Dosavadní ředitelka Mgr. Karolína Wankovská, DiS na funkci ředitelky rezignovala.

„Chci poděkovat odcházející paní ředitelce Karolíně Wankovské za všechno dobré dílo, které pro charitu v litoměřické diecézi udělala. Řízení Diecézní charity Litoměřice se nyní ujímá Adéla Švecová a já jí přeji, aby vedla Charitu ve službě potřebným, aby tato naše organizace sloužila nuzným, nemocným a bídným, tedy lidem, kteří se o sebe a své blízké nedokáží nebo nemohou postarat. Aby také dokázala podat pomocnou ruku a vracela naše bližní zpět do života. Moc si přeji, aby Charita jménem společenství církve v litoměřické diecézi, chránila důstojnost i těch nejposlednějších. Adéle Švecové i Petře Smetanové k tomu přeji hodně sil a vyprovázím je do této služby požehnáním,“ uvedl biskup Stanislav Přibyl.

Zdroj: Biskupství litoměřické

Autor: Dominik Faustus

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -