Čtvrtek, 24 října, 2024
11.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceGalerie na zdi vystavuje komiksová díla Marka Rubce

Galerie na zdi vystavuje komiksová díla Marka Rubce

Litoměřice – Litoměřický rodák Marek Rubec je druhým vystavujícím umělcem v nové Galerii na zdi (na budově domu kultury vedle vchodu do baru Shaker). Jeho dílo zde můžete zhlédnout až do konce dubna příštího roku.

Marek Rubec je komiksový výtvarník, ilustrátor a animátor. Jeho komiksy byly vydány v mnoha českých i evropských časopisech a antologiích. Je držitelem nejvyššího ocenění pro české komiksové tvůrce Muriel za nejlepší krátký komiks. Do povědomí fanoušků se dostal především díky postavě Jarmil, jehož svérázné příběhy plné černého humoru publikoval ve stejnojmenných autorských knihách pod hlavičkou mezinárodního nakladatelství Centrala.

Od roku 2019 můžete Jarmilovy příběhy pravidelně sledovat v časopisu Raketa, který letos vychází již deset let. „Dostat svá díla do podobných periodik je otázka štěstí. Zástupci těchto médií si vás vlastně musejí vybrat sami. Oslovovat je e-maily, telefonáty a dalšími cestami je z mé zkušenosti prakticky zbytečné. Jsem rád, že já to štěstí měl,“ uvedl na slavnostní vernisáži Marek Rubec.

Galerie na zdi chce prioritně dávat prostor umělcům z Litoměřic a okolí. „Oslovovat malíře z celé republiky zatím nechceme. Přednost mají místní. Přihlásit se se svými díly může kdokoliv,“ uvedla Lenka Klokočková, kurátorka galerie.

Tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Radim Tuček

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -