Úterý, 22 října, 2024
10.5 C
Litoměřice
DomůKulturaGalerii na zdi navštíví Jarmil, přijďte na vernisáž nového obrazu!

Galerii na zdi navštíví Jarmil, přijďte na vernisáž nového obrazu!

Litoměřice – Na zdi u Kulturního a konferenčního centra v Litoměřicích bude nový obraz. Veřejný prostor tentokrát obohatí Jarmil z dílny místního komiksového výtvarníka Marka Rubce. Slavnostní vernisáž, na kterou jste srdečně zváni, proběhne v úterý 22. října v 17 hodin.

Adresa: Na Valech čp. 2028

Galerie na zdi prezentuje současné umění ve veřejném prostoru. Vznikla náhodou – během průzkumu statiky terasy kulturního domu.

Litoměřický rodák Marek Rubec je komiksový výtvarník, ilustrátor a animátor. Je držitelem nejvyššího ocenění pro české komiksové tvůrce Muriel za nejlepší krátký komiks. Do povědomí fanoušků se dostal především díky postavě Jarmil, jehož svérázné příběhy plné černého humoru publikoval ve stejnojmenných autorských knihách pod hlavičkou mezinárodního nakladatelství Centrála.

Od roku 2019 Jarmilovy příběhy pravidelně vycházejí v časopisu Raketa.

Více o Galerii na zdi je ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -