Pátek, 18 října, 2024
10.5 C
Litoměřice
DomůZprávyTipy a nápadyJaké typy dovolených jsou nejpopulárnější v roce 2024?

Jaké typy dovolených jsou nejpopulárnější v roce 2024?

Chcete vědět, jaké druhy dovolených patří mezi nejoblíbenější u vašich krajanů? Není na tom nic těžkého. Jedná se hned o několik nádherných typů ubytování, které jistě také chcete vyzkoušet. A nejen to. Podíváme se také na pár možností aktivit, kterými můžete vyplnit svůj každoroční odpočinek. Nebo je můžete také zkombinovat a užít si dovolenou svých snů.

V Čechách je hned několik trendů, kterých se držíme již několik let. Nezáleží na tom, jaký máte vkus a co přesně požadujete pro svůj odpočinek. Na následujících řádcích jistě najdete tipy na další ubytování, které se vám bude jistě líbit. A možná i něco, co by vás vůbec nenapadlo. A ihned budete vědět, co vás potká během příštího roku nebo možná i letos během zimních měsíců.

Glamping

Tohle je v současnosti velmi populární a v Čechách přibývají tato ubytování rychlostí blesku. Proto je najdete prakticky v každém koutě naší země, ale také v zahraničí. S sebou si sbalte oblíbená vtipná trička, která vám víkend nebo celý týden ještě zpříjemní. Vybírat můžete z mnoha netradičních ubytování, která vás zajisté nejen potěší, ale také nabízí jedinečný odpočinek. Mezi nejoblíbenější a nejčastější typy glampingu patří:

  • luxusní stany a teepee,
  • jurty a chatky,
  • maringotky a vagóny,
  • treehouse.

Chaty a chalupy

Tohle je taková klasika, kterou si lidé začali znovu užívat naplno. Dnes máte mnoho možností, jak si najít tu nejkrásnější chatu na svém vysněném místě. Navíc je najdete také na poměrně odlehlých místech, kde si užijete naprosté soukromí během celé dovolené a máte k tomu také vlastní zahradu pro děti nebo grilování. To jsou věci, které Čechy hodně lákají při pronájmu chaty nebo chalupy.

Ekoturistika

V posledních letech je velmi populární také udržitelné ubytování. Jedná se o místa, která kladou velký důraz na ekologii, udržitelnost a ochranu přírody. Používají obnovitelné zdroje energie, najdete u nich bio potraviny, třídění nebo omezení odpadu. Mnoho lidí myslí zeleně, a proto hledají i ubytování, jejichž majitelé to mají stejně. Jestli chcete zažít to nejlepší z ekoturistiky, můžete si najít:

  • ekologické farmy,
  • chaty v chráněných oblastech,
  • dřevostavby.

Airbnb

Tato ubytovací společnost je známá po celém světě a funguje také v Čechách. Jestli patříte mezi jedince, kteří milují netradiční ubytování a chtějí si ho snadno najít, tak je pro vás tato aplikace ideální. Velkou výhodu je, že nemusíte hledat pouze ubytování v Čechách. Snadno si tam najdete levné možnosti dovolené i v zahraničí, a to po celém světě.

Sportovní dovolené

Mnoho lidí dnes pracuje v kanceláři, a proto volí velmi aktivně strávené dovolené. Apartmány Liptov v klíně přírody na Slovensku k tomu poskytují dokonalé podmínky. Můžete zde jezdit na kole, užít si horskou turistiku i nádherné doliny a jeskyně. Nádhernou přírodu pro aktivní dovolenou ovšem najdete také v Čechách nebo v jiných evropských státech.

Nezáleží na tom, jakému sportu se chcete na dovolené věnovat. Adrenalinové zážitky najdete na každém kroku, stejně jako klasickou nebo horskou turistiku. Věnovat se můžete také jízdě na kole, plavání, tenisu nebo golfu. Budete se divit, ale někteří lidé cestují do zahraničí jen proto, aby si zahráli na slavném golfovém hřišti. A jiní cestují za ferratami nebo jiným adrenalinem.

Wellness pobyty

Odpočinek je velmi důležitý a mnoho lidí si ho představuje právě tím, že se naloží do bazénu, vířivky, užijí si saunu nebo dlouhou masáž. Naštěstí aktivní a wellness dovolenou můžete snadno spojit a užít si obojí najednou. Zajímavá seminární práce na vysoké škole jistě vznikne právě po zaslouženém odpočinku. Jestli vás čeká náročný studijní rok, dopřejte si předtím pořádný relax.

Zdroj obrázka: Matej / stock.adobe.com

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -