Neděle, 29 září, 2024
11.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNovým senátorem se stal Ondřej Štěrba

Novým senátorem se stal Ondřej Štěrba

Litoměřice – Volební obvod Litoměřicko a Slánsko má nového senátora. Stal se jím lékař a expředseda Krajské zdravotní, Ondřej Štěrba (ANO 2011).  Ve druhém kole senátních voleb získal od voličů přes 63,21 % všech odevzdaných hlasů. Dosavadní senátor Ladislav Chlupáč (0DS) dokázal přesvědčit 36,78 % příchozích voličů. Volební účast přitom byla necelých 17 %.

„Děkuju všem, kteří mi dali důvěru a svůj hlas. Věřím, že výsledek voleb je odrazem mojí práce nejen ve zdravotnictví i v komunální politice.  Pojďme si ovšem říct, že pro mě určitě hlasovali také voliči, kteří jsou nespokojeni s aktuální politickou situací a děním ve vládní koalici. Nicméně se budu snažit nezklamat a do Senátu jedu hned příští týden,“ uvedl Ondřej Štěrba.

Ladislavu Chlupáčovi mandát senátora končí 13. října. „Zklamaný z výsledků nejsem. Je mi to líto vůči mému týmu, který byl skvělý. Byla to moje dosavadní nejlépe vedená kampaň. Už je mi tolik, kolik mi je a ve svém věku vím, že jsou důležitější hodnoty v životě, než politické úspěchy. Důležité je zdraví a rodina. A právě rodině se teď chci více věnovat.“

Co bude Ladislav Chlupáč teď dělat, zatím neví. „Jsem připraven mluvit s každým, kdo chce pro Litoměřice dělat něco dobrého. Za dobu mého starostování v Litoměřicích jsme úspěšně dokončili na 153 investičních akcí a myslím, že jsme město posunuli správným směrem. Stopa, kterou po sobě zanechávám, je nesmazatelná a jsem za to rád. Panu senátorovi Štěrbovi nicméně blahopřeji a přeji mu, ať se daří. Pokud projeví zájem, rád mu s čímkoliv pomohu či poradím. Zároveň se ale nevnucuju,“ usmíval se Chlupáč.

Jeho mnohaletých zkušeností si Ondřej Štěrba velmi váží. „Mezi mnou a panem Chlupáčem rozhodně nevládne rivalita ani nepřátelství a nevylučuju, že si někdy pro nějakou tu radu přijdu,“ potvrzuje nový senátor. Své vítězství prý bude slavit jen velmi umírněně a spíše symbolicky.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -