Středa, 18 září, 2024
25.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceVeletrh Zahrada Čech se ruší

Veletrh Zahrada Čech se ruší

Litoměřice – Veletrh Zahrada Čech byl s okamžitou platností zrušen kvůli nočnímu extrémnímu větru, který poničil šedesát procent venkovní plochy.

Nepříznivá předpověď počasí potrvá i následující dny. Přestože včera proběhlo slavnostní zahájení a první den veletrhu se uskutečnil bez problémů, povětrnostní podmínky neumožňují organizátorům akce pokračovat.

„Původně měla být nebezpečná situace zejména na Moravě, ale silný vítr se přesunul do naší oblasti a představuje velké bezpečnostní riziko. Byli jsme připraveni na silné přívalové deště, které byly avizovány, ale na vítr se připravit nedalo. Po celou dobu jsme byli v kontaktu s krizovými štáby a žádný příkaz ke zrušení akce jsme neobdrželi. Vzhledem ke zhoršení situace se o tom rozhodlo až dnes ráno. Bohužel, výhled počasí na následující dny nedává naději na zlepšení. Je nám to opravdu líto. Děkujeme všem návštěvníkům a vystavovatelům za pochopení a omlouváme se za nepříjemnosti, které toto rozhodnutí může způsobit. Bohužel, počasí nikdo poručit nemůže,“ sdělila ředitelka Městských kulturních zařízení v Litoměřicích Michaela Mokrá.

Tisková zpráva MKZ Litoměřice.

Autor: Aneta Břeňová

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -