Pondělí, 16 září, 2024
14.8 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiSlavnosti pastvin v sobotu nabídnou zážitky i zábavu

Slavnosti pastvin v sobotu nabídnou zážitky i zábavu

Litoměřicko – Už tuto sobotu 7. září se na Hlinné u Litoměřic konají v pořadí sedmé SLAVNOSTI PASTVIN. Akce tradičně nabídne zážitkově naučnou trasu s úkoly pro děti, prostřednictvím kterých poznají okolní přírodu a také způsoby, jakými se o ni pečuje.

Chybět nebude ani jarmark s lokálními produkty, živá hudba a další zábava. Hned dvakrát na akci dorazí i samotný tajemný Středohoř. Po celý den se navíc děti mohou těšit na pohádky v režii populárního Sváťova dividla. Hrát bude v místní hospůdce.

Akce začíná v 10 hodin dopoledne, naučný okruh s úkoly se uzavře v 16 hodin.

Auto nechte doma – na Slavnosti pastvin pohodlně dorazíte kyvadlovou autobusovou dopravou ZDARMA. Autobusy budou stavět na zastávkách Litoměřice – U pošty, Pokratice – U kapličky a Hlinná – parkoviště. První autobus z Litoměřic vyráží v 9:30, poslední z Hlinné v 16:45.

A pokud by to nešlo jinak než autem, na okraji obce Hlinná bude zřízeno záchytné parkoviště s celodenním poplatkem za stání 50 Kč.

Vstup na Slavnosti pastvin je tradičně zdarma, jarmark se bude odehrávat na návsi. Hudební doprovod zajišťuje místní kapela Camna. Účast přislíbili také rytíři a sokolníci.

PODÍVEJTE SE NA VIDEOREPORTÁŽ z loňského roku! Najdete ji ZDE.

Slavnosti pastvin pořádá Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, RP Správa CHKO České středohoří a obec Hlinná. Akce je od roku 2020 certifikovaným zážitkem v rámci regionálních známek ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ regionální produkt®.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -