Pondělí, 16 září, 2024
14.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNovým ředitelem Městských sportovních zařízení je Jan Fišera

Novým ředitelem Městských sportovních zařízení je Jan Fišera

Litoměřice – Městská sportovní zařízení Litoměřice (MSZ) mají nového ředitele. Od 2. září nastoupil do funkce Jan Fišera, jenž vystřídal Františka Budského, který na post rezignoval kvůli lepší pracovní nabídce.

„Pan Budský byl vybrán na pozici ředitele Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, Regionální pracoviště Správy CHKO České středohoří, což je dle jeho vyjádření pozice pro něho profesně velmi zajímavá a odpovídá i zaměření jeho vzdělání,“ sdělil místostarosta města Petr Panaš.

Vzhledem k tomu, že František Budský byl ve funkci ředitele MSZ jen několik měsíců, město nevyhlašovalo nové výběrové řízení. „Ze zákona u tohoto typu příspěvkové organizace proběhnout nemusí. Rada města proto přistoupila k oslovení uchazeče z minulého řízení, který skončil jako druhý v pořadí. V tomto případě jsme preferovali výhody plynoucí z rychlého nástupu do funkce, aby organizace nebyla delší časový úsek bez řádného ředitele,“ vysvětlil Petr Panaš.

„Rozhodujícím faktorem pro pana Fišeru byla jednak dobře napsaná koncepce, ale zejména předchozí zkušenost v působení organizace, která umožňuje převzetí funkce bez delšího seznamování se s problematikou, která není vůbec jednoduchá,“ dodal Petr Panaš.

Nový ředitel MSZ je zároveň předsedou hokejového klubu Stadion Litoměřice. Rada města si je vědoma možného střetu zájmů, a proto na svém příštím jednání přijme určitá omezení výkonu funkce nového ředitele spočívající v uzavírání smluvních vztahů mezi MSZ a hokejovým klubem. Nově si pravomoc schvalovat důležité smlouvy mezi těmito dvěma subjekty vyhradí rada města, méně podstatné budou delegovány na jinou osobu.

Autor: Radim Tuček

Tisková zpráva města Litoměřice

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -