Neděle, 15 září, 2024
10.1 C
Litoměřice
DomůKulturaFestivalyRoudnické konsonance tentokrát s hosty ze Slovenska

Roudnické konsonance tentokrát s hosty ze Slovenska

Roudnice nad Labem – Už tuto sobotu 7. září se koná ROUDNICKÉ VINOBRANÍ. Ještě než začne hlavní program v zámeckém areálu, můžete si přijít do Galerie moderního umění poslechnout ROUDNICKÉ KONSONANCE.

Mezinárodní nesoutěžní festival pěveckých sborů v galerii začíná v 10 hodin. Letos kromě pořádajícího  roudnického Fojtova komorního sboru vystoupí sbor Camella z Nového Boru a sbor Ozvena ze slovenského Lučence.

Pokud nestihnete koncert v galerii, přijďte v 15 hodin na koncert do kostela Narození Panny Marie.

Sbor Camella vznikl v roce 1993 jako dětský a ženský. Nyní má i sbory smíšené a komorní. Celkem je  teď ve všech odděleních Camelly asi 150 členů. Sbor spolupracuje i se zahraničními hudebními tělesy –  třeba s dánským orchestrem drnkacích nástrojů.

Sbor Ozvena z Lučence je smíšený pěvecký sbor, který vystupuje po celém Slovensku a také v zahraničí. V repertoáru má především úpravy lidových písní, národní písně a písně náboženské. V tuto chvíli má Ozvena 26 členů.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -