Pondělí, 16 září, 2024
14.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceRoudnice nad LabemV roudnické knihovně začíná výstava dvou umělkyň z regionu

V roudnické knihovně začíná výstava dvou umělkyň z regionu

Roudnice nad Labem – Sál Knihovny Ervína Špindlera v Roudnici nad Labem bude hostit výstavu obrazů hned dvou umělkyň z regionu. Veřejnosti se prostřednictvím pláten představí Markéta Ziková Hernychová a Hana Voborská.

Slavnostní vernisáž se v knihovně uskuteční v úterý 3. září od 17 hodin. Výstava bude následně přístupná až do 3. října – vždy v otevírací době knihovny.

Markéta Ziková Hernychová se malování věnuje zhruba od třiceti let a považuje ho za svoji celoživotní terapii. K plátnu usedá téměř každý večer. Nejraději má zemité barvy a různé odstíny modré a zelené. Inspiruje ji každodenní život a emoce – nikdy dopředu neví, co bude malovat.

Hana Voborská se věnuje především olejomalbě. Inspiraci pro své obrazy hledá v přírodě – maluje hlavně květiny a zvířata. Pochází přímo z Roudnice nad Labem.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -