Sobota, 14 září, 2024
12.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePodzimní Zahrada Čech se blíží, začne v pátek 13. září

Podzimní Zahrada Čech se blíží, začne v pátek 13. září

Litoměřice – Šestidenní veletrh Zahrada Čech se uskuteční od 13. do 18. září. Nabídne pestrý sortiment jednotlivých vystavovatelů, řadu novinek, bohatý kulturní program i květinové workshopy, které budou pro návštěvníky výstaviště zcela zdarma.

Vystoupí Heidi Janků, Vinšovanka, Babouci nebo třeba kapela Lunetic. Po celou dobu konání veletrhu je opět zajištěna kyvadlová doprava. Předprodej vstupného je již zahájen. Areál výstaviště bude otevřen denně od 9 do 17 hodin.

Slavnostní zahájení veletrhu se uskuteční v pátek 13. září od 10.30 hodin. Program prvního dne zahrnuje vyhlášení soutěže o značky REGIONÁLNÍ POTRAVINA ÚSTECKÉHO KRAJE a POTRAVINA Z KRAJE PŘEMYSLA ORÁČE. Vystoupí HEIDI JANKŮ, kapela FOX BAND nebo třeba KRISTIÁN ŠEBEK s písněmi Karla Gotta. Proběhne i vyhlášení soutěže VÍNO ÚSTECKÉHO KRAJE.

Sobotní den bude věnován časopisu Receptář. Celým dnem provede moderátor VLADIMÍR VACH. Návštěvníci budou svědky slavnostního křtu kalendáře časopisu RECEPTÁŘ PRO ROK 2025 nebo třeba rozhovoru s marketingovou manažerkou tohoto časopisu KAROLÍNOU LOSKOTOVOU. Dále proběhne finále soutěže NEJLEPŠÍ RECEPT ZE ZAHRADY ČECH – sladké a slané jednohubky. Vystoupí DUO KAMELIE a kapela VOICE. Chybět nebude ani tradiční dechovka VINŠOVANKA.

 Neděle bude patřit časopisu Zahrádkář a Hitrádiu North Music. O moderování a zároveň hudební vystoupení se postará VLADIMÍR HRON. Program zahrnuje rozhovory s významnými hosty, soutěžní kola NEJKRÁSNĚJŠÍ KVĚTINOVÁ MISKA a KŘIŠŤÁLOVÉ JABLKO a vystoupení skupiny LUNETIC.

„Součástí tohoto dne bude i floristická soutěž o hodnotné ceny, která je určena neodborné veřejnosti. Přihlašovat se do soutěže mohou návštěvníci skrze formulář dostupný na webových stránkách nebo na místě. Jedinou podmínkou zapojení do soutěže je prokázání se platnou, zakoupenou vstupenkou,“ nastínila pravidla a průběh soutěže ředitelka MKZ Litoměřice Michaela Mokrá.

Pondělní den ponese název Den s CS Betonem. Kulturní program zahrne vystoupení kapely V.I.P. BAND JOSEFA VINŠE, finále a vyhlášení soutěže 16. ročníku soutěže ZELÍ ROKU 2024 se Zelinářskou unií Čech a Moravy, o.s., ochutnávku finálových vzorků této soutěže a vystoupení kapely OLYMPIC REVIVAL. Moderátorem tohoto dne bude ZDENĚK LUKESLE.

V úterý se návštěvníci mohou těšit na Den s rodinným stříbrem. Program zahrnuje vystoupení kapely BABOUCI, soutěže s rodinným stříbrem a vystoupení ROSTI PECHOUŠKA BAND. Poslední den veletrhu bude patřit Českému rozhlasu. O moderování se postará PETR BERAN. Zahraje kapela ROZMARÝNKA, uskuteční se soutěže s Českým rozhlasem a vystoupení PETRA a ELIŠKY LÜFTNEROVÝCH.

Jako každoročně, tak i v letošním roce bude zajištěna kyvadlová doprava zdarma tam a zpět z Mírového náměstí, autobusového a horního nádraží. Pro více informací o jízdním řádu, programu a nákupu vstupenek navštivte webové stránky MKZ Litoměřice – ZDE.  

Autor: Aneta Břeňová

Tisková zpráva MKZ Litoměřice.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -