Sobota, 14 září, 2024
12.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše tentokrát opravdu doslova přeplněná pozvánka s tipy, kam můžete vyrazit. Závěr prázdnin si užijeme naplno. Na Litoměřicku se zabaví všechny věkové kategorie. Bude hudba, víno, kolotoče i dobrý film. Záleží jen na Vás, co si vyberete!

Na Zahradě Čech se v sobotu 31. srpna  koná DEN PRO DĚTI. Letos bude ve znamení pohádek. Na děti čekají zábavné úkoly s pohádkovými postavami, vystoupení mažoretek, pohádkové písničky, divadelní představení a celá řada dalších atrakcí. K tomu všemu kolotoče a možnost vyzkoušet čtyřkolky zdarma. Den pro děti bude probíhat od 10 do 18 hodin – podrobnosti jsou ZDE.  

V rámci akce DEN PRO DĚTI proběhne také výstava zvířátek v režii chovatelů ze Žitenic. V pavilonu G a H budou k vidění králíci, drůbež, okrasné ptactvo, morčata, křečci, akvarijní rybičky a řada dalších zvířátek. Těšit se můžete také bohatý doprovodný program a na možnost vyfotit se s papoušky. Podrobnosti jsou ZDE.

O víkendu také pokračuje festival Města čtou. Letos čítárnu pod širým nebem najdete na jiném místě než obvykle – je na prostranství mezi Divadlem Karla Hynka Máchy a Gotickým dvojčetem. Jak v sobotu, tak i v neděli je pro Vás připraven bohatý program – tvořivé dílny pro děti i dospělé, hudební vystoupení i ukázky akrobacie. Podrobnosti jsou ZDE.

V Libochovicích se v sobotu 30. srpna loučí s prázdninami. Od 15 hodin je pro děti na fotbalovém hřišti připraven pestrý program se soutěžemi o drobné odměny. Budou také agility ukázky, ukázka hasičského zásahu a zábava s klaunem Šášou Vášou. Podrobnosti jsou ZDE.

v Keblicích na hřišti mají v sobotu 31. srpna Dětské olympijské hry. Začínají ve 14 hodin na tamním hřišti. Pro děti si tam připravili spoustu soutěží a také obří klouzačku.

Lákavé jsou také Otevřené sklepy na Podřipsku. Akce, do které se letos zapojí třináct vinařů, začíná úderem 10. hodiny. Probíhat bude po celý den. Milovníci vína se při této akci podívají do historické perly Litoměřic, do Žalhostic, Lhotky nad Labem, Velkých a Malých Žernosek a známý labský kaňon Porta Bohemica osázený vinnou révou si prohlédnou také z paluby převoznické lodi. Podrobnosti jsou ZDE.

V neděli 1. září se koná SPORTOVNÍ DEN V PARKU INSPIRACE ve Velkých Žernosekách. Celodenní akce plná sportovních aktivit a soutěží začíná v 11 hodin. Děti si mohou na místě vyzkoušet celou řadu sportů – například basket, volejbal, hokejbal nebo veslování. Dorazí také olympijský medailista Michal Čupr se šermířskou show. Podrobnosti jsou ZDE.

V Roudnici nad Labem v neděli zahraje Sváťovo dividlo pohádku O Červené Karkulce. Představení začíná v 10 hodin v Kulturním domě Říp.

Lákavý je také nedělní Barevný běh, který se poběží v Lovosicích. Akce je pro dobrou věc a bude plná barev a také zábavných atrakcí nejen pro děti. Start je ve 14 hodin u rybářských chatek v lesoparku Osmička. Dobrou náladu a chuť pomáhat rozhodně s sebou! Podrobnosti jsou ZDE.

A nezapomeňte, že celý víkend probíhá Filmový festival Litoměřice, který nabídne celou řadu unikátních projekcí, výstav a besed. Veškeré informace jsou k dispozici ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -