Středa, 18 září, 2024
19.4 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiFestival Města čtou zpestří Kráva a ukázky tlučení másla

Festival Města čtou zpestří Kráva a ukázky tlučení másla

Litoměřice – Už tento pátek 30. srpna  začíná festival Města čtou. Prostranství mezi Divadlem Karla Hynka Máchy a Gotickým dvojčetem se změní v čítárnu pod širým nebem. Až do neděle tady navíc bude pestrý program, který potěší jak děti, tak i dospělé. V pátek 30. srpna v pravé poledne začne autorský pořad Terezy Říčanové nazvaný jednoslovně – Kráva.

Tématem pořadu kniha Kráva Říčanová, kterou Tereza napsala, a která byla nominována na Magnesii Literu.

Jaké je to žít s krávou? Dojit ji každý den, chodit na pastvu, starat se o ni? Má to nějaký smysl, když v supermarketech na vás čekají hory jogurtů, tvarohů a mlék v dokonalých baleních? I to se v rámci pořadu bude (nejen) s dětmi probírat.

Program navíc zpestří tlučení másla, tanec a malování krávy Maliny. Řeč bude také o živočišné výrobě, etice výroby mléčných produktů a zvyklostech zvířat. 

Následuje Divadlo Žižkovy Voči a jejich pohádka O pyšné princezně Karolíně. Hrát se začne v 15 hodin. Nenechte si to ujít!

Podrobnosti o festivalu MĚSTA ČTOU najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -