Pondělí, 16 září, 2024
14.8 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiSportovní den v Parku inspirace proběhne s olympijskou účastí

Sportovní den v Parku inspirace proběhne s olympijskou účastí

Velké Žernoseky – CS-BETON, přední výrobce betonových prvků pro zahradní architekturu a dopravní infrastrukturu, zve všechny sportovní nadšence do svého Parku inspirace. Poslední den letošních prázdnin se v něm sejdou nejrůznější sportovní kluby a organizace z okolí, aby návštěvníkům, hlavně rodinám s dětmi, představily svou nabídku pohybových kroužků pro nový školní rok.

Děti i dospělí se mohou těšit také na autogramiádu a šermířskou exhibici v podání bronzového medailisty z pařížské olympiády Michala Čupra.

Sportovní den v Parku inspirace proběhne v neděli 1. září od 10 do 16 hodin. Účastníci si budou moci prostřednictvím připravené hry „Na beton to dáme“, která začne u infocentra, vyzkoušet různé sporty a zjistit, který je právě pro ně ten pravý. V tom jim pomohou i zástupci sportovních klubů a nejrůznějších organizací z okolí.

„Cílem je návštěvníky inspirovat, představit jim nabídku pohybových aktivit v jejich blízkém okolí a užít si společně poslední den prázdnin,“ vysvětluje marketingový ředitel CS-BETON Lukáš Harvánek.  

Pozvánku na sportovní den přijal i bronzový olympijský medailista v šermu a odchovanec Slavoje Litoměřice Michal Čupr. Představí šermířskou exhibici a bude připravený také na autogramiádu.

„Ideální je, když děti vedou ke sportu rodiče. Spoustu úspěšných sportovců dovedly na vrchol také pozitivní vzory. Věříme, že aktivní účast Michala Čupra na sportovním dni může řadu dětí motivovat k tomu, aby se zajímaly třeba právě o šerm,“ doplňuje Lukáš Harvánek.

Po celou dobu akce budou mít návštěvníci možnost se občerstvit v místním bistru, které nabízí nealko nápoje, kávu, pivo, žernosecké víno i koktejly. Menší hlad zaženou třeba párkem v rohlíku, grilovaným hermelínem, salátem nebo palačinkami. Chybět nemohou ani slané a sladké pochutiny.

Park inspirace je určen zahrádkářům i výletníkům

Malebný venkovní „showroom“ Park inspirace u Žernoseckého jezera je otevřen celoročně jak pro ty, kteří chtějí načerpat inspiraci pro svou vlastní zahradu, tak pro výletníky nebo cyklisty, kteří si chtějí na chvíli odpočinout v příjemném prostředí nebo se občerstvit. Park je otevřen každý den, včetně víkendů a svátků, od 7 do 21 hodin. Vstup je samozřejmě zdarma.  

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -