Čtvrtek, 12 září, 2024
13.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNový provozní řád tržnice jde pořádání kulturních akcí naproti

Nový provozní řád tržnice jde pořádání kulturních akcí naproti

Litoměřice – Město Litoměřice vydalo nový provozní řád Tržnice Felixe Holzmanna. Obsahuje jednu zásadní novinku, která se týká možnosti pořádání kulturních, společenských, sportovních či charitativních akcí na tomto atraktivním místě nacházejícím se přímo v městské památkové rezervaci.

„Organizátoři akcí mohou o pronájem prostoru požádat na radnici, schválení následně provede rada města,“ vysvětlil Václav Härting, vedoucí odboru správy nemovitého majetku města městského úřadu, který má provoz tržnice v gesci. „Pronájem zájemci dostanou ve formě výpůjčky, tedy zdarma. Hradit budou pouze paušální poplatek za energie či využití toalet dle rozsahu akce,“ doplnil Václav Härting.

Na tržnici je každý den veřejnosti k dispozici jeden stánek s čerstvým ovocem a zeleninou. Druhý je momentálně zavřený a město hledá vhodného provozovatele. Funguje zde také bistro, kde si můžete dát dobrou kávu se zákuskem, posedět v příjemném prostředí nebo přispět do kasičky, z níž výtěžek putuje do Fondu pro náhradní rodinnou péči.

Každý pátek se zde konají farmářské trhy a dnes se na místě například uskuteční beseda s šermířem Michalem Čuprem, jenž získal bronzovou medaili na nedávno skončených olympijských hrách.

Skutečnost, že se na tržnici mohou nyní oficiálně pořádat kulturní akce, vítá provozovatelka zdejšího bistra Lucie Seidl. „S kýmkoliv, kdo se tu rozhodne něco uspořádat, se ráda domluvím, a bistro otevřu. Můžeme společně vymyslet i sortiment, který by se pro danou akci hodil. Bylo by fajn, kdyby to na takto hezkém místě více žilo,“ sdělila Lucie Seidl s tím, že pro akci budou veřejnosti zpřístupněny i toalety, které jsou v běžném provozu určeny pouze pro stánkaře.

Význam a návštěvnost Tržnice F. Holzmanna pravděpodobně stoupne poté, co v září příštího roku zahájí svůj provoz Kulturní a kreativní centrum v budově bývalé Vojenské ubytovací a stavební správy, jež bude zároveň novým sídlem základní umělecké školy. „Tržnice bude v případě pěkného počasí vhodným místem k pořádání hudebních či divadelních akcí školy,“ podotkl starosta města Radek Löwy.

Celoroční prodejní doba stánků na tržnici je od pondělí do pátku od 7 do 17 hodin a v sobotu od 7 do 12 hodin.

Tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Radim Tuček

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -