Švestková dráha má vlastní autobus, používat ho bude v náhradní dopravě  

0
523

Litoměřicko – Vozový park Švestkové dráhy posílil! Nově je v něm krom jiného také kloubový autobus! Společnost AŽD, která je majitelem a provozovatelem Švestkové dráhy, autobus odkoupila od Dopravního podniku hl. města Prahy za 130 tisíc korun (bez DPH). Autobus bude nasazovat v případě nutnosti zajistit cestujícím náhradní autobusovou dopravu.

Švestková dráha dosud vlastní autobus neměla a při mimořádných událostech bylo pro AŽD problematické náhradní autobusy sehnat. To se teď změní. Na případné mimořádnosti tak může dopravce reagovat mnohem rychleji.

Poprvé bude autobus nasazen v rámci akce Švestka FEST, která se koná v pátek 6. a v sobotu 7. září. Návštěvníky  bude vozit na trase Litoměřice – Lovosice.

V dohledné době společnost AŽD zakoupí ještě jeden autobus ve dvanáctimetrovém provedení. Oba autobusy dostanou tematický polep. V ostrém provozu se objeví od listopadu tohoto roku.

- Naši partneři -
Předchozí článekV Úštěku se o víkendu koná výstava drobného zvířectva a andulek
Další článekLITOMĚŘICE: ZUŠ má šanci získat nový klavír, potřebuje pomoc veřejnosti
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno