Neděle, 8 září, 2024
23.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceDěti ze znevýhodněného prostředí vyrazily na tábor organizovaný městem

Děti ze znevýhodněného prostředí vyrazily na tábor organizovaný městem

Litoměřice – Oddělení sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) spadající pod Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Litoměřicích v těchto dnech pořádá už sedmý preventivně výchovný zážitkový pobyt pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí.

Jak připomněla vedoucí odboru Renáta Jurková, týdenní tábor se podařilo uspořádat za přispění města a dotace ministerstva vnitra.

„Tentokrát se koná v Doubici na rozhraní Lužických hor a Národního parku České Švýcarsko. Účastní se ho dvacet dětí, které pochází ze znevýhodněného prostředí a jsou často ohroženy sociálním vyloučením a sociálně patologickými jevy,“ přiblížila Renáta Jurková.

Vedoucí OSPOD Kamila Vlčková doplnila, že aktivity na táboře jsou zaměřené na osvětu v oblasti zdravovědy, požární prevence, ochrany životního prostředí a nechybí ani zábavný program.

„V rámci ústředního motivu celotáborové hry „Survivor“ děti plní etapové hry a úkoly. Většina těchto dětí by bez přispění města Litoměřice neměla možnost o prázdninách takové aktivity zažít,“ poznamenala Kamila Vlčková.

Tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Michaela Rozsypalová

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -