Neděle, 8 září, 2024
23.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceV Lovosicích nově umožňují parkovat 15 minut zdarma

V Lovosicích nově umožňují parkovat 15 minut zdarma

Lovosice – Město Lovosice za účelem vyhovění místním drobným podnikatelům nově umožňuje občanům krátkodobé parkování zdarma. Rada města aktualizovala nařízení o placeném stání silničních motorových vozidel na vymezených místních komunikacích ve městě.

Pro město Lovosice je aktualizace ceníku za stání silničních motorových vozidel v centru města další vlnou podpory drobného podnikání a služeb. Vedení města chce tímto motivovat občany, aby navštěvovaly místní podnikatele, kterým se tak zvýší konkurenceschopnost vůči velkým obchodním řetězcům.

Každé silniční motorové vozidlo bude mít možnost jednou denně parkovat na placeném stání 15 minut zdarma. Provozovatel vozidla je povinen registrovat vozidlo v parkovacím automatu či v aplikaci EasyPark pro případné prokázání času příjezdu. Strážníci městské policie budou kontrolovat parkování dle SPZ jako tomu bylo doposud.

Následná půlhodina bude stát 15,- Kč a každá další hodina pak 30,-Kč. Pokud bude v těchto případech parkovné placeno přes mobilní aplikaci EasyPark, je nutné počítat se servisním poplatkem.

Uvedené ceny jsou platné v době pondělí až pátek od 8.00 hodin do 16.00 hodin. Mimo tuto dobu je státní vozidel zdarma.

Nový ceník nabývá účinnosti od 01. 08. 2024.

Zdroj: MěÚ Lovosice

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -