Čtvrtek, 4 července, 2024
12.1 C
Litoměřice
DomůSportParaplavkyně Alex Borská získala tři zlaté medaile!

Paraplavkyně Alex Borská získala tři zlaté medaile!

Ústecký kraj Za velmi vydařenou mohou považovat sportovci Ústeckého kraje XI. letní olympiádu dětí a mládeže, která se letos uskutečnila na jihu Čech. Nejvíce se činili plavci, kanoisté či týmy míčových sportů.

Ústecká výprava si z Jihočeského kraje odvezla pěknou sbírku 63 cenných kovů a umístili se tak v celkovém pořadí na 6. místě mezi kraji. Oproti poslední letní dětské olympiádě je to výrazné zlepšení (45 medailí). Podruhé v historii soutěže zvítězili v celkovém hodnocení sportovci z Hlavního města Prahy.

Mezi kolektivy zazářil basketbalový tým chlapců, který se radovali ze zlata. Nejcennější kov také získaly například badmintonistky či stolní tenisté. Stříbro si odváží dívčí volejbalový a softballový tým. Bronz pak vybojoval chlapecký tým ve volejbale, basketbale a házené.
Mezi jednotlivci dominovali plavci a plavkyně.

Nejúspěšnějším sportovcem celé ústecké výpravy byl Petr Šolín, který získal neuvěřitelných 11 medailí (5, zlatých, 5 stříbrných, 1 bronzovou).

Paraplavkyně Alex Borská se dobře naladila na Paříž a získala tři zlaté medaile.

Olympijskou štafetu nyní přebírá Moravskoslezský kraj, který již za šest měsíců přivítá v roce 2025 zimní edici a další letní ODM se bude konat v roce 2026 poprvé v historii v Hlavním městě Praze.

Zdroj: Webové stránky Ústeckého kraje

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -