Téměř dva miliony na životní prostředí a rozvoj komunitního života – Mondi Štětí věnuje letos rekordní částku

0
206

Štětí, 26. června 2024: Mezi celkem 83 projektů Mondi Štětí letos rozdělí rekordní částku 1 900 194 Kč. Tato největší papírna v České republice se přitom zaměří na projekty z oblasti životního prostředí a také na podporu a rozvoj volnočasového a komunitního života. Část financí poputuje na aktivity, které navrhli sami zaměstnanci Mondi, a další na základě přihlášek od veřejnosti. Mondi realizuje obdobné aktivity již osmým rokem s tím, že se pro letošní rekordní částku společnost rozhodla v rámci oslav 75letého výročí založení výrobního závodu.

Na životním prostředí záleží

Přispět k ochraně životního prostředí a pomoci rozvoji environmentálního vzdělávání v regionu – to jsou cíle „Environmentální výzvy“, do které mohou organizace každoročně přihlašovat své projekty. Takto společnost Mondi v minulých sedmi letech podpořila již 146 projektů. 

Pro letošní rok porota vybrala celkem 19 projektů, mezi něž bylo rozděleno 497 700 Kč. Sedm z nich bylo realizováno v rámci základních škol, další se zaměřily kupříkladu na rozšíření oblíbené naučné stezky Topůlkami, výsadbu zeleně, ochranu včelstva nebo na vybudování bylinkových záhonů sloužících k ergoterapii v křešickém domově Na Pustaji.

Patriot pro zaměstnance i veřejnost

V rámci programu Patriot pro zaměstnance, ve kterém nominují projekty přímo zaměstnanci společnosti Mondi Štětí, byla dotace udělena celkem 30 projektům. Částka 557 910 Kč se tak rozdělila mezi celou řadu sportovních klubů či sborů dobrovolných hasičů, a zároveň budou podpořeny i organizace pomáhající němým tvářím, kdy dojde např. k rekonstrukci kotců či pořízení vybavení.

Třetí dotační program Patriot pro veřejnost pak v letošním roce podpořil dosud největší počet projektů od začátku své existence. Současně byla na vybraných 34 projektů z celého regionu uvolněna i rekordní částka 844 584 Kč. Tyto peníze poputují jednak na nákup nejrůznějšího vybavení pro několik obcí a spolků, a rovněž bude podpořena oblíbená celorepubliková soutěž „Hledáme nejlepšího mladého chemika“ nebo vytvoření zázemí pro rozvoj polytechnického vzdělávání v roudnické mateřské škole Pohádka.

V letošním roce naše papírna slaví významné výročí, a to 75 let od založení původního výrobního závodu. Proto jsme se v rámci osmého ročníku našich dotačních programů rozhodli uvolnit o 400 tisíc korun více, než tomu bývá v jiných letech. To nám umožnilo podpořit o 17 projektů více než, například, v předchozím roce. Jsme moc rádi, že naši zaměstnanci i lidé z našeho okolí každý rok přispívají pestrou paletou nejrůznějších návrhů, protože oni sami nejlépe vidí, kde je potřeba naše pomoc a stávají se tak spolu s námi patrioty regionu,“ říká Milena Hucanová, manažerka komunikace společnosti Mondi Štětí.

Žít mě baví

Úplný výčet podpořených organizací, a to i z minulých ročníků, je k dispozici na webu www.zitmebavi.cz. Z celkového programu Patriot čerpají nejen tyto tři výzvy, ale i pravidelná podpora partnerských měst, obcí a vzdělávacích zařízení. V minulém roce společnost Mondi Štětí věnovala v programu Patriot 7 832 896 Kč. Sami zaměstnanci pak vybírají na další charitativní projekty a dobrovolnicky odpracují více než 1500 hodin v regionálních neziskových organizacích.

Milena Hucanová, Manažerka komunikace, Mondi Štětí a.s.
+420 725 862 117, milena.hucanova@mondigroup.com

O Mondi

Mondi je předním globálním lídrem ve výrobě obalových řešení a papíru, který přispívá k lepšímu světu tvorbou inovativních řešení, udržitelných už z podstaty svého designu. Zaměstnáváme 22 000 lidí ve více než 30 zemích. Naše podnikání je integrováno tak, že pokrývá celý hodnotový řetězec – od lesního hospodářství a výroby buničiny, papíru a fólií až po vývoj a výrobu udržitelných průmyslových a spotřebitelských obalových řešení. To nám umožňuje nabízet našim zákazníkům širokou škálu inovativních řešení. Středobodem naší strategie je udržitelnost, do roku 2030 jsme si stanovili ambiciózní závazky zaměřené na cirkulární řešení, opatření v oblasti klimatu a zaměstnance, kteří svým přístupem a ochotou rozvíjet se, inspirují své okolí a přispívají k naplnění našich cílů v rámci akčního plánu MAP2030.

V roce 2023 měla skupina Mondi příjmy 7,3 miliard eur, EBITDA činila 1,2 miliardy eur. Skupina Mondi je primárně kotována na londýnské burze cenných papírů LSE (MNDI), kde je zahrnuta do indexu FTSE 100, skupiny sta společností s nejvyšší kapitalizací, a sekundárně je kotována na burze v Johannesburgu JSE Limited (MNP).

Mondigroup.com

- Naši partneři -
Předchozí článekLITOMĚŘICE: Svobodnou ZŠ navštívila partnerská škola z Německa
Další článekLITOMĚŘICE: Diecézní charita uspořádala Den otců v Jiráskových sadech

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno