Sobota, 6 července, 2024
30.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoBrána Čech přivítá další poutníky za vínem už tuto sobotu

Brána Čech přivítá další poutníky za vínem už tuto sobotu

Litoměřicko – Další ročník Putování po vinicích Velkých Žernosek, Žalhostic, Michalovic a Malíče se uskuteční v sobotu 29. června. Do akce je opět zapojeno šest vinařů, které vínomilci najdou přímo mezi řádky vinné révy v jejich vinicích na zdejších vyhlášených svazích.

Účastníci akce se tak setkají s vinaři z Rodinného vinařství Mikulenkovi, Vinařství pod Radobýlem, Vinařství Porta Bohemica, Malíčského vinařství, Víno Hrabkovský a Antonínem Hrabkovským.

Na trasu je možné vyrazit kdykoliv mezi 12. a 20. hodinou z několika míst. Start je umístěn na návsi v Malíči, u vinice Pod Třešňovkou ve Velkých Žernosekách – trasa vyznačena od přívozu a u vstupu do vinic na okraji Žalhostic směr Velké Žernoseky u odbočky na CS Beton.

Při akci účastníci nejen ochutnají vína zdejších vinařů, ale mohou si prohlédnout, jak kdo hospodaří a probrat s ním letošní rozmary počasí a jejich dopady na vinařství v regionu.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -