Litoměřice – Víte, že Střední škola Pohoda v Litoměřicích do světa kromě kuchařů, číšníků, masérů nebo sociálních pracovníků pouští také nadějné a velmi talentované cukráře? Chcete-li od nich něco dobrého ochutnat (a podpořit tak jejich snažení) stavte se v jídelně Gastrocentra Pohoda v ulici Žižkova 2. Zákusky a sladkosti jsou k dispozici také v jídelně na Mírovém náměstí – v průchodu vedle městského úřadu.
Ceny za studentské výrobky jsou jen symbolické a zážitek nepopsatelný. Navíc je z čeho vybírat! K dispozici jsou třeba oblíbené marcipánové brambory, větrníky, věnečky nebo špičky. Zákusky Vám dají v pohodě s sebou.
Tříletý učební obor Cukrář je zakončen výučním listem. Na Pohodě se střídá týden teoretické a týden praktické výuky.
Absolvent ovládá přípravu surovin pro zpracování, přípravu cukrářského těsta, náplní a hmot. Ručně tvaruje a zhotovuje cukrářské výrobky. Umí zhodnotit jakost polotovarů a výrobků, vede technologické záznamy. Ovládá a reguluje stroje a zařízení, zná expediční práce.
Více informací najdete TADY.
Pro méně úspěšné žáky a pro absolventy speciálních a zvláštních škol má Pohoda obor Cukrářské práce. Více informací ZDE.