Litoměřice – Nestíháte přes týden vařit, ale přesto byste se rádi dobře a poctivě najedli? Nechte to na Pohodu! Litoměřické Gastrocentrum Pohoda obědy vydává od pondělí do pátku od 10.30 do 14 hodin. Na výběr je vždy z pěti hlavních jídel, přičemž se naobědváte za velmi sympatických 72,- Kč. Polévka samozřejmostí.
V pondělí 17. ledna si můžete dát třeba poctivou českou klasiku – guláš s knedlíkem nebo znojemskou pečeni s dušenou rýží. K mání budou i masové placičky z vepřového masa – tzv. „vepřenky,“ ke kterým si můžete dát brambor a zeleninovou oblohu. Opečené škubánky s mákem potěší příznivce sladkých jídel a stoprocentně navrátí do dětství. Těstovinový salát s kuřecím masem udělá zase radost těm, kteří si po Vánocích hlídají váhu. Polévka je oblíbená Risi-bisi s rýží a hráškem.
V úterý 18. ledna přijďte na halušky se zelím a slaninou. Na pultu se určitě dlouho neohřeje ani vepřový mletý řízek s bramborovou kaší nebo litoměřická směs s rýží. Fazolové lusky na smetaně je klasika našich babiček, která rozhodně nezklame. Z lehčích jídel bude k dispozici čočkový salát. Úterní polévka je hrachová s houskou.
V polovině pracovního týdne – ve středu 19. ledna – budou na Pohodě servírovat zapečené brambory se smetanou, česnekem, zeleninou a sýrem. Pokud máte raději maso, zkuste naháče z vysočiny – plátek vepřového masa plněný masovou směsí. Na Pohodě Vám k němu nabídnou dokonce i špenát a bramborovým knedlíkem. Českou klasiku ve středu zastupuje koprová omáčka s vařeným vejcem a houskovým knedlíkem. Pokud jste si do teď nevybrali, vsaďte na debrecínskou pečeni s těstovinami. V sekci salátových jídel bude ve středu kuřecí salát s paprikou a fazolemi. Polévku zastupuje ta ovarová s kroupami.
Ve čtvrtek 20. ledna si pochutnáte na rýžovém nákypu s ovocem a na krůtím mase na paprice s dušenou rýží. Své příznivce si určitě najde i smažené rybí filé s bramborovou kaší . Českou klasiku zastupují játra na slanině s knedlíkem. Salát bude ve čtvrtek zeleninový s hermelínem a kuskusem. Polévku si určitě dejte – tentokrát bude hovězí zeleninová s játrovými noky.
V pátek 21. ledna přijde na řadu španělský ptáček z vepřového masa, ke kterému bude knedlík. Vrátí se také evergreen českých kuchyní – smažený sýr s bramborem a tatarkou. Rizoto z kuřecího masa s červenou řepou určitě také nezklame. Nechybí ani sladké jídlo – na Pohodě páteční klasika. Tentokrát budou jahodové knedlíky s tvarohem. Lehčí pokrmy tentokrát zastupuje těstovinový salát s kuřecími nugetkami. Páteční polévka je zelná s klobásou.
Jídelnu Gastrocentra Pohoda najdete v Litoměřicích na třech místech. Najíst se můžete třeba v ulici Žižkova 2, na Vinici 2244 nebo v průchodu vedele Městského úřadu Litoměřice na Mírovém náměstí.
Více informací najdete ZDE.