Litoměřice – I v tomto týdnu bude Gastrocentrum Pohoda pomáhat všem, kteří přes týden nestíhají vařit, a přesto by se rádi dobře najedli. V jídelnách Gastrocentra Pohoda se naobědváte za 72,- Kč, přičemž každý den si můžete vybrat z pěti jídel. Polévka samozřejmostí, jídlo Vám dají i s sebou.
V pondělí 22. listopadu bude polévka s hráškem a rýží nazvaná Risi-bisi. Jinak si tady můžete dát třeba guláš s knedlíkem a znojemskou pečeni s dušenou rýží. Své příznivce si určitě najdou také vepřenky s bramborem a zeleninovou oblohou. Nezklamou ani škubánky s mákem – ty jsou v Gastrocentru velmi oblíbené. Dát si k nim můžete i míchaný kompot. V tradiční sekci lehčích jídel je v pondělí kuskus salát s kuřecím masem.
V úterý 23. listopadu budou halušky se zelím a slaninou. Vepřový mletý řízek s bramborovou kaší je jako dělaný pro masožrouty. Fazolové lusky na smetaně s bramborem jsou klasika, která nezklame. Případně zkuste litoměřickou směs s dušenou rýží. V sekci salátových jídel bude v úterý těstovinový salát s balkánským sýrem. Úterní polévka je hrachová s houskou.
Ve středu 24. listopadu si nenechte ujít naháče z vysočiny se špenátem a bramborovým knedlíkem. Bude i debrecínská pečeně s těstovinou a česká klasika nejklasičtější – koprovka. Tentokrát ji budou podávat s knedlíkem a vařeným vejcem. Nezklamou ani zapečené brambory se smetanou, zeleninou, česnekem a sýrem. Pro ty, kteří si hlídají linii, bude určitě „to pravé ořechové“ bulgur salát s kuřecím masem. Středeční polévka je ovarová s kroupami.
Ve čtvrtek 25. listopadu bude v nabídce polévek hovězí zeleninová s játrovými noky. Dále si můžete dát krůtí maso na paprice s rýží nebo smažené rybí filé s bramborovou kaší. Své příznivce si určitě najde také rýžový nákyp s ovocem a játra na slanině s knedlíkem. V sekci salátových jídel je tentokrát na největší a nejoblíbenější klasika, která je oblíbená po generace – šopský salát.
Závěr pracovního týdne – pátek 26. listopadu – bude v Gastrocentru Pohoda patřit tradičně milovníkům sladkých jídel. V nabídce jsou totiž jahodové knedlíky s tvarohem. Nezklamou ovšem ani španělské ptáčky z vepřového masa s knedlíkem. Vrací se také evergreen českých restaurací – smažený sýr s bramborem a tatarkou. Rizoto z vepřového masa s červenou řepou je další klasika mající stále své příznivce. A pokud preferujete zdravější stravu, určitě Vám udělá radost těstovinový salát s kuřecími nugetkami. Polévka bude v pátek zelná s klobásou.
Jídelny Gastrocentra Pohoda najdete v ulici Na Vinici 2244, Žižkova 2 a na Mírovém náměstí – v průchodu vedle městského úřadu.
Podrobnosti najdete ZDE.