Pátek, 19 dubna, 2024
4.7 C
Litoměřice
DomůSportHokejKalich Arena nedobyta! Stadion vyzrál na Duklu i podruhé

Kalich Arena nedobyta! Stadion vyzrál na Duklu i podruhé

LITOMĚŘICE – Paráda! Stadion i ve druhém domácím utkání nad Duklou zvítězil a ve čtvrtfinálové sérii vede 3:1. Kališníci v první třetině po trefě Illéše prohrávali 0:1, ovšem dokázali srovnat a pokračovat k vítěznému konci. Vyrovnávací gól vsítil Patrik Miškář. Po něm se dvakrát prosadil Jan Holý a po jedné brance si připsali Josef Jícha a Tomáš Urban. Série se přestěhuje znovu do Jihlavy, kde Litoměřice budou mít první mečbol.

První větší šanci ve čtvrtém utkání čtvrtfinálové série měli hosté. Josef Skořepa ujížděl vstříc jednomu kališnickému obránci a Tomáši Královi. Letící kotouč pouze rozezvonil levou tyč a odrazil se k mantinelu, kde se ho ujala domácí obrana. Poté si oba týmy zahrály početní výhodu, ale ani jeden se nedokázal prosadit.

Poprvé se stav změnil v 15. minutě, když se Dukla ujala vedení. Střelecký pokus Tomáše Čachotského vyrazil litoměřický gólman před sebe. V předbrankovém prostoru stál ale připravený Jakub Illéš, který dostal puk za brankovou čáru a zajistil hostům vedení.

O dvě a půl minuty později hráči Stadionu odpověděli. Kališnická čtrnáctka Patrik Miškář vystřelil z levého kruhu. Jan Brož měl zakrytý výhled a nestihl vůbec zareagovat. Chvíli po brance domácích byla hra přerušena kvůli díře v ledové ploše a zbývající čas se odehrál před druhou třetinou.

V čase 29:58 Stadion potvrdil, že přesilovky se mu daří. Kališníkům stačilo sedmnáct vteřin k proměnění početní výhody. Od pravého mantinelu od modré čáry vystřelil Jan Holý. Jeho střelu brankář hostí lapil, ale kotouč mu nakonec vypadl a doklouzal za brankovou čáru. Domácí celek se tak poprvé v utkání ujal vedení.

Do dvoubrankového vedení se Litoměřice dostaly ve 45. minutě a podruhé se prosadil Jan Holý. Zkušený kališnický bek napřáhl na modré a rozvlnil síť za jihlavským gólmanem. V čase 44:08 domácí celek odskočil na náskok tří branek. Z mezikruží vyslal rychlý projektil Josef Jícha a přesně trefil prázdný prostor v Brožově svatyni.

V polovině třetí periody kališníci museli bránit šest minut oslabení a Jihlava druhou výhodu využila. Na levý kruh obdržel nahrávku přesně na hůl Tomáš Harkabus a trefil pravý růžek Královy klece.

V čase 56:46 kališníci výhru potvrdili. Po nepřesné přihrávce od exkališníka Jana Strejčka se kotouče chopil Tomáš Urban, který popáté překonal Jana Brože a Stadion vyhrál poměrem 5:2.

Ohlasy po utkání
Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Vstoupili jsme špatně do první třetiny. Klíčovým okamžikem byl vyrovnávací gól Patrika Miškáře, který nás nakopl a náš výkon měl stoupající tendenci. Kluci na ledě nechali všechno. Jsme strašně šťastní, vedeme 3:1 a uděláme všechno pro to, abychom to ukončili co nejdřív.“

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): „Velmi slušně jsme zahráli první třetinu, kterou jsme mohli vyhrát 3:0 a zápas by se vyvíjel jinak. Bohužel, nejsme schopní dát gól a soupeř nás vyloženě školí z produktivity. Jsme teď šíleně dole, ale pořád není série ukončená a doufáme, že v Jihlavě to bude o něčem jiném a začneme dávat góly.“

HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava 5:2(1:1, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 17. Miškář (T. Svoboda, Kremláček), 30. Holý (Miškář, Válek), 43. Holý (Válek, T. Svoboda), 45. Jícha (Válek, Toman), 57. Urban (Válek) – 15. Illéš (Čachotský, Juda), 51. Harkabus (Illéš). Rozhodčí: Wagner, Petružálek – Kotlík, Bohuněk. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. Diváci: 0. Střely na branku: 25:42. Zblokované střely: 17:21. Vhazování: 32:22. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 5:2.
HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Baláž, Výtisk (C), J. Holý, Kremláček, Jebavý (A), Černohorský – T. Svoboda, Miškář, Procházka – Jícha, Toman, Válek – L. Stehlík, Urban, Konečný – Berka, Soukup, Jánský.
HC Dukla Jihlava: J. Brož (Žukov) – D. Krenželok, D. Kolář (A), Dundáček, Strejček, Bilčík, Eliáš, Mareš – Jiránek, Fronk, Mácha – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – T. Harkabus, Lichanec, Pekr – T. Havránek, Juda, V. Brož.

AUTORKA: Kateřina Kubatková

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -