Pečený bůček – klasika, která neomrzí. A je i levná!

0
265

Víte, že litoměřická firma Jotis, která se zabývá zpracováním masa a výrobou tradičních masných a uzenářských výrobků a také knedlíků a lahůdek, má aktuálně v akci vepřový bok s kostí? V prodejně v litoměřické Českolipské ulici zaplatíte 79,- Kč za kilo. Ideální příležitost k tomu, vrátit se k české klasice, a během jarních prázdnin si upéct pořádný kus bůčku. Myslete přitom na to, že takříkajíc zabijete dvě mouchy jednou ranou – protože upečený bůček můžete také umlít a vytvořit z něj chutnou pomazánku – třeba k večeři.

Na dvě (až tři) porce Vám pečeného bůčku Vám bude stačit:

800 gramů vepřového boku s kostí

3- 4 cibule

půl lžičky soli

půl lžičky kmínu

půl paličky česneku

Začněte tím, že z masa odříznete spodní vrstvu s kostmi, nožem prostupujte tam, kudy vás anatomické části masa přímo navádějí. Kůži na bůčku nechte, je to učiněná lahůdka! Nařezejte ji napříč – takříkajíc do hřebínku Maso nasolte a dejte do pekáče, na jehož dno jste předtím umístili odříznuté kosti. Bůček okmínujte a štědře zasypejte cibulí a nasekaným česnekem. Prolisovaný česnek můžete dát i mezi zářezy na kůži. Podlijte vodou, aby bylo maso aspoň z poloviny potopené, zakryjte poklicí a pečte půl hodiny na minimálně 200 stupňů. Po půlhodině teplotu snižte na 150 stupňů a pečte další dvě hodiny. Maso průběžně kontrolujte a v případě potřeby podlijte.

Podávejte se zelím a v ideálním případě také s variací knedlíků. I ty se dají koupit v Jotisu.

Dobrou zprávou je, že firma Jotis má e-shop, takže můžete nakoupit v pohodlí domova a na prodejně zboží pouze vyzvednout.

E-shop je ZDE.

Pokud jste z Litoměřic, může Vám řidič nákup přivézt až domů.

- Naši partneři -
Předchozí článekHledejte šifry v historickém centru Litoměřic a vyhrajte hodnotné ceny!
Další článekŠTĚTÍ: Autobusová doprava v centru města se zklidní
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno