Co podniknout s dětmi o jarních prázdninách? Vydejte se po stopách postaviček z pohádek nebo se zúčastněte fotohry

0
367

Litoměřice – Školáci z okresu Litoměřice mají tento týden jarní prázdniny. Aktuálně platná vládní nařízení sice omezují veškeré volnočasové aktivity, ale pokud jste přímo z Litoměřic, máte šanci děti zabavit na Střeleckém ostrově nebo v Jiráskových sadech. Dům dětí a mládeže Rozmarýn totiž připravil soutěžní hry – Pohádkovou tajenku a Fotohru.

Zatímco Pohádková tajenka je určená především pro rodiče s menšími dětmi do osmi let, Fotohry se můžou zúčastnit i starší.

Pohádková tajenka se odehrává na Střeleckém ostrově a spočívá ve vyluštění křížovky, kterou najdete ve speciální schránce umístěné u veslařského klubu. Pro prvních deset luštitelů je připravena cena, první pětice výherců dostane i tematickou medaili. Pozor! K otevření schránky budete potřebovat kód, který najdete ve videu ZDE.

Fotohra se odehrává v Jiráskových sadech. Na facebookové stránce Domu dětí a mládeže Rozmarýn najdete každý den pět fotografií z různých zákoutí Jiráskových sadů. Úkolem dětí je místa poznat a vytvořit vlastní fotografii. Na fotkách musí být zachycen také papír s nápisem „JDU DO TOHO S ROZMARÝNEM.“ Snímky je potřeba zaslat na adresu katerina.zaludova@ddmromzaryn.cz. Kdo bude mít na konci týdne nejvíce fotografií, vyhrává.

Facebook Domu dětí a mládeže Rozmarýn je ZDE.

Hlavní budova Rozmarýnu na Plešivecké ulici je z důvodu jarních prázdnin tento týden otevřena pouze ve středu od 9 do 11 hodin.

- Naši partneři -
Předchozí článekV Roudnici se letos narodilo už přes 100 dětí
Další článekV Ústeckém kraji pohyb obyvatelstva kontroluje policie na 191 místech
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno