Senioři z Domova na Dómském pahorku dostávají k narozeninám „jídlo na přání“

0
577

Litoměřice – Senioři z Domova na Dómském pahorku si mohou na den svých narozenin objednat jakékoliv jídlo mimo běžnou nabídku zařízení. Farní charita Litoměřice, která Domov provozuje, se tímto způsobem snaží být svým klientům ještě o něco blíže. Senioři si v Domově mohou vybrat z denní nabídky tří jídel, což není úplně málo – ovšem proč si na narozeniny nedopřát něco speciálního?

„Chceme klientům umožnit co nejvíce zážitků a radosti i v této jejich životní etapě, které jsme součástí. Proto i přesto, že je to pro personál kuchyně drobnou komplikací, tuto možnost uvítali s nadšením. Stejně tak ji s nadšením přijali senioři. A nemuselo se dlouho čekat na výsledek, když si například paní Marta na svůj sváteční den 10. 2. 2021 přála k obědu řízek a bramborový salát. A přidávají se i další. Paní Marie z prvního patra našeho Domova pro seniory šla ještě dál a na svůj narozeninový den 14. 2. 2021 si objednala kachnu s bramborovým knedlíkem a červeným zelím, protože to jídlo prostě miluje. A proč ne, vždyť i taková obyčejná věc, kterou se jídlo zdá, může udělat velkou radost. Je to zdánlivě maličkost, ale naruší stereotyp všedních dnů a člověk si tak mnohem více svůj sváteční den může vychutnat. A to doslova,“ vysvětluje ředitelka Farní charity Litoměřice Karolína Wankovská.

Na nápad, uvařit v den jeho narozenin seniorovi oblíbené jídlo, přišla právě ona. Každé jídlo je ale připraveno tak, aby nenarušilo dietní režim klienta, pokud má nějakou dietu má.

- Naši partneři -
Předchozí článekLITOMĚŘICE: MKZ čekají na uvolnění opatření a připravují letní akce
Další článekV Litoměřicích bude už druhá zabíjačka z výdejního okénka
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno