Úterý, 16 dubna, 2024
9.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceHospic sv. Štěpána pořádá Výcvik dobrovolníků

Hospic sv. Štěpána pořádá Výcvik dobrovolníků

Litoměřice – Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích opět pořádá výcvik pro dobrovolníky v domácím i lůžkovém hospici. Výcvik trvá půl roku (47 hodin výcviku a 3 dny praxe) a začíná 6. dubna. Přihlašovat se můžete až do 20. března. Chcete-li pomáhat umírajícím lidem, na nic nečekejte a ozvěte se.

Výcvik je veden koordinátorkou a psychoterapeutkou, jako lektoři přicházejí různí členové týmu (zdravotní sestra, pečovatel, lékař,…), kteří vás seznámí se základními tématy, v sebezkušenostní části budete konfrontováni s vlastními pocity a emocemi, které mohou být spojeny s tématem umírání. Podmínkou úspěšného absolvování výcviku je 95% účast a absolvování pohovoru při závěrečném setkání, kde se také dozvíte, zda se vaše a naše představy shodují. Cena výcviku je 500 korun, přihlašování je možné do 20. 3. 2021, konkrétní termíny setkání v přiloženém letáku nebo na www.hospiclitomerice.cz.

„Dobrovolníky vnímáme jako členy týmu, kterých si velmi vážíme.“, sděluje ředitelka Hospice sv. Štěpána Mgr. Monika Marková. Dobrovolnice Zdenka, která do Hospice dochází po celých 20 let jeho existence dodává: „V hospici jsem za ta léta dostala víc, než jsem sama mohla dát. Je skvělé být součástí tak smysluplné činnosti, moci poznávat nové milé dobrovolníky i členy personálu, z nichž někteří se za ta léta stali mými přáteli. Jsem za to vděčná a těším se na nové kolegy.“

Bližší informace vám poskytne koordinátorka dobrovolníků, Mgr. Dagmar Pelcová, na emailu domaci@hospiclitomerice nebo telefonicky na čísle 731 604 052.

Autor zprávy: Zuzana Legnerová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -