Čtvrtek, 25 dubna, 2024
4.7 C
Litoměřice
DomůSportPo šesti výhrách bez bodu! Stadion na Jihlavu nestačil

Po šesti výhrách bez bodu! Stadion na Jihlavu nestačil

JIHLAVA/LITOMĚŘICE – Stadion nedokázal v Jihlavě navázat na šestizápasovou sérii výher a do Litoměřic žádné body nepřivezl. Dukla už od začátku utkání byla lepším týmem. To jako první potvrdil Tomáš Havránek. Těsně před koncem první třetiny se prosadil i Daniel Kolář. V dalším průběhu hry se dařilo i exkališníkům Strejčkovi se Zadražilem, dvojnásobným střelcem se stal Skořepa. Litoměřickým hráčům se žádnou branku vsítit nepodařilo.

Kališníci začali utkání zakázaným uvolněním. Po dalším buly se tak ocitli pod tlakem domácího celku. Do první šance se dostal jihlavský forvard Matěj Zadražil. Jeho střela ovšem skončila pouze na vyrážečce litoměřického gólmana. V 8. minutě si do předbrankového prostoru najel Konečný a zkoušel bekhendovým blafákem přelstít domácího gólmana, Žukov byl na takovou fintu připravený.

V čase 14:06 napálil kotouč na prostředku modré čáry Tomáš Havránek. Střela bleskově proletěla přes útočné pásmo až před Tomáše Krále, jenž měl zakrytý výhled a proti střele útočníka Dukly nic nezmohl. Domácí tak odskočili na jednobrankový náskok.

I po vstřelené brance pokračovala Dukla v tlaku. Této skutečnosti napomohlo i dvojité vyloučení na straně hostů. Početní výhodu 5 na 3 se Jihlavě využít nepodařilo, naopak na druhou stranu v oslabení vyrazila dvojice kališníků a ohrozila domácí svatyni.

Těsně před koncem první periody se přece jen podařilo domácím zúročit tlak v útočném pásmu. V čase 19:56 se na pravém kruhu Daniel Kolář dokázal kličkováním zbavit soupeřových obránců a vystřelit. Kotouč nešťastně přeskočil Královo levé rameno a Jihlava odcházela do kabin s dvougólovým vedením.

Domácí tým si střeleckou úspěšnost přenesl i do druhé třetiny. Ve 21. minutě se vhazovalo po Králově levici. Fronek vyhrál buly a okamžitě přihrál exkališníkovi Janu Strejčkovi, který vypálil přesně do pravého rohu litoměřické branky. Brankář Stadionu se sice pokusil lapačkou puk zastavit, ale příliš pozdě.

Ve 23. minutě se hostům podařilo procedit puk za záda Žukova. Kotouč se ale do sítě dostal až po posunutí branky a gól tak rozhodčími nebyl uznán. Naopak v čase 33:17 byl Tomáš Král znovu překonán. Z levého kruhu nejprve vyslal puk Tomáš Harkabus, k dorážce se následně v pádu dostal Matěj Zadražil a zasunul puk za záda hostujícího gólmana.

Po čtvrté obdržené brance došlo mezi třemi litoměřickými tyčemi ke střídání. Tomáše Krále v kleci nahradil jeho kolega Adam Beran. I kališníci dostali k dobru dvojnásobnou početní výhodu. Přesilové hry se tentokrát Litoměřickým nevedly a hostující celek tak nevstřelil ani jednu branku.

Necelých sedm minut před koncem se skóre měnilo znovu a opět ve prospěch Jihlavy. Ve vlastním oslabení zavezl Čachotský kotouč do útočného pásma, kde našel rozjetého Josefa Skořepu. Ten zasunul puk mezi Beranovy betony a zvýšil na 5:0.

Josef Skořepa se záhy prosadil znovu. Tentokrát obdržel přihrávku znovu od Čachotského zpoza branky a zakončoval do prázdné klece. Kališníkům se žádnou branku vsítit nepodařilo a zápas skončil za stavu 6:0.

Ohlasy po utkání
Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Se třemi body jsme spokojení a také se šesti vstřelenými góly. Po asi pěti zápasech jsme získali tři body. Největší rozdíl bych viděl v gólmanech. Maxim podal výborný výkon a měl skvělé zákroky, kdežto litoměřičtí brankáři zas tak dobrý den neměli. Jenže stále máme hodně vyloučených a takhle se hrát prostě nedá. Brzdí nás to, jelikož se dostáváme do tlaku a uděláme zbytečný faul. Přesilovky také nefungují tak, jak bychom chtěli, i když jsme jednu využili. Měli jsme přesilovku, kdy jsme asi třikrát ztratili puk na útočné modré a ještě jsme málem dostali gól. Ale vítězství, bodové prosazení hráčů i Maxova nula nám pomůže do dalších zápasů, zvedne nás to a budeme hrát tak, jak bychom si představovali play-off.

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Výsledek 0:6 asi neodpovídá průběhu zápasu a je to pro nás krutý výsledek. Na druhou stranu, my jsme si za první třetinu asi nic jiného nezasloužili. Po dobré sérii, co jsme měli, jsme hráli bez respektu. Nechtělo se nám pracovat na obranné polovině a nevyhráli jsme jediný osobní souboj. A můžeme si třeba říkat, že domácí gólman podal výborný výkon, což je pravda. Ale já doufám, že je to facka, co nám otevře oči a na závěr sezony začneme pracovat tak, jak máme, protože tentokrát jsme opravdu nepracovali. Můžeme si říkat co chceme, ale bez tvrdé práce na trénincích a v zápasech vítězství nepřijdou. Doufám, že kluci se o tom dnes přesvědčili. Domácím gratuluji k zaslouženému vítězství a doufám, že nastartujeme v nejbližším zápase opět nějakou dobrou sérii.

HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 6:0(2:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Havránek (Brož, Strejček), 20. Kolář (Havránek), 21. Strejček (Fronk), 34. Zadražil (Harkabus, Illéš), 54. Skořepa (Čachotský), 56. Skořepa (Čachotský). Rozhodčí: Barek, Marek – Zídek, Bohuněk. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 0. Střely na branku: 33:30. Zblokované střely: 9:10. Vhazování: 39:19. Průběh utkání: 6:0.

HC Dukla Jihlava: Žukov – D. Kolář (A), Mareš, Dundáček, T. Černý, Bilčík, Strejček, Eliáš – T. Harkabus, M. Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Cachnín – Čachotský (A), Skořepa (C), Pekr – T. Havránek, Lichanec, Vítězslav Brož.
HC Stadion Litoměřice: Král (34. A. Beran) – Marcel, Baláž, Výtisk, J. Holý, Kremláček, Jebavý, Tomek – T. Svoboda, Válek, M. Kadlec – M. Beran, Miškář, Procházka – Konečný, Urban, P. Svoboda – Pajer, Šapovaliv, Jánský.

AUTORKA: Kateřina Kubatková

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -