Sobota, 20 dubna, 2024
3.6 C
Litoměřice
DomůZprávyRedakční zprávyOrangutany z ústecké ZOO čeká stěhování, nemají vhodné podmínky

Orangutany z ústecké ZOO čeká stěhování, nemají vhodné podmínky

Ústí nad Labem – Oblíbení orangutani z ústecké ZOO se budou stěhovat. V Ústí totiž nemají vhodné podmínky. Pro zoologickou zahradu v krajském městě to znamená dočasný konec chovu orangutanů. Jakmile ZOO vybuduje nový pavilon, orangutani se na sever Čech zase vrátí. Bude to ale běh na dlouhou trať.

Nejstarší orangutan Ferda v Ústí nad Labem kvůli zdravotním problémům dožije, stěhování čeká samici Ňuninku a její dceru Cantik. Ňunika pochází z volné přírody a pro zoologické zahrady je tudíž velmi vzácná. I proto by se měla dále rozmnožovat.

Samec Ferda letos oslaví 52. narozeniny. Narodil se v Německu, do Zoologické zahrady v Ústí nad Labem přišel po povodních v roce 2002 z Prahy. Původně se ho ZOO ujala dočasně, nakonec zůstal natrvalo.

„Ferda už je starý kmet, dny tráví vyhříváním se u topení a pozorováním okolí, protože kvůli artróze se nemůže moc pohybovat. Přes nepřízeň osudu se mu u nás snažíme jeho život co nejvíce zpříjemnit a doufáme, že nás bude těšit svou přítomností ještě mnoho dalších let,“ uvedli pracovníci ZOO.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -