Sobota, 20 dubna, 2024
3.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceAlej u Dobkoviček je Alejí roku v Ústeckém kraji

Alej u Dobkoviček je Alejí roku v Ústeckém kraji

Ústí nad Labem – Desátý ročník celonárodní ankety „Alej roku“ je u konce. V Ústeckém kraji pomyslnou zlatou medaili získala javorová alej u Dobkoviček. Do ankety ji nominoval Miroslav Rezler a k prvenství jí stačilo 31 hlasů. Celonárodním vítězem ankety Alej roku je Svárovská alej v Jihomoravském kraji, pro kterou hlasovalo 585 lidí. Paradoxem je, že vítězné aleji na jaře hrozí vykácení.

“V počtu nominací padl další rekord. O desátý titul soutěžilo neuvěřitelných 132 alejí a stromořadí ze všech krajů České republiky, pro které hlasovalo bezmála 7 tisíc lidí. Pro nás to je důkaz, že si lidé nádherných alejí váží a jsou na ně patřičně hrdí. Celonárodní i regionálním vítězkám gratulujeme a přejeme stovky let zdravého růstu,” říká Karolina Kostićová z Arniky.

Cílem ankety Alej roku je přitáhnout pozornost lidí k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Nezáleží, zda jde o aleje známé, neznámé, vzrostlé, mladinké, ve městech, v krajině, kolem silnic nebo turistických tras. O vítězství může nakonec rozhodnout mimořádná krása, silný příběh, snaha o záchranu nebo úsilí místních patriotů uspět v konkurenci z celé republiky.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -