Pátek, 19 dubna, 2024
5.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceStarosta Litoměřic převzal ocenění za bronzovou příčku v anketě „Přívětivý úřad 2020“

Starosta Litoměřic převzal ocenění za bronzovou příčku v anketě „Přívětivý úřad 2020“

Litoměřice – Starosta Ladislav Chlupáč dnes převzal z rukou zástupců Ministerstva vnitra ocenění za třetí místo v celorepublikové soutěži „Přívětivý úřad 2020“. Městský úřad v Litoměřicích patří mezi nejvýše hodnocené městské úřady a magistráty v České republice.

V letošním roce se v anketě ocitl po loňském prvenství v konkurenci 142 přihlášených úřadů obcí s rozšířenou působností a městských částí Prahy na třetím místě. První místo obsadil Prostějov, jako druhý se umístil Kolín.

Ministerstvo vnitra při hodnocení monitoruje například stav služeb v elektronizaci, participaci, komunikaci, transparentnosti, společenskou odpovědnost, úroveň klientského servisu apod. „Považuji to za obrovský úspěch. Svědčí to o tom, že je úřad systematicky rozvíjen a hledá inovativní způsoby, jak být otevřený a vstřícný veřejnosti. Jde o zásluhu celého týmu lidí, jejichž práce si vážím a děkuji za ni,“ hodnotil výsledek ankety po vyhlášení starosta Ladislav Chlupáč.

„Loňský vítěz, letos bronzové město Litoměřice, vedle svého kvalitního standardu služeb letos upoutalo také pobočkou matriky přímo v nemocnici nebo nově zpracovaným jednotným grafickým vizuálem města,“ stojí mj. v tiskové zprávě organizátora soutěže.

„Mám radost, že Litoměřice jsou pravidelně a několikrát zmiňovány ve sbírce dobré praxe nadstandardních služeb úřadů, která je vydávána k této soutěži,“ neskrývá radost tajemník litoměřického městského úřad Milan Čigáš. Soutěž Přívětivý úřad v kategorii obcí s rozšířenou působností pořádalo Ministerstvo vnitra již popáté.

Autor: Mgr. Iveta Hejduková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -