Pátek, 19 dubna, 2024
8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceMěsto Litoměřice dá v příštím roce více než pět milionů korun na...

Město Litoměřice dá v příštím roce více než pět milionů korun na sociální služby

Litoměřice – I přestože pandemie negativně zasáhla do rozpočtů měst a obcí, vyčlenilo město Litoměřice přes pět milionů korun, aby podpořilo dotační programy, které jsou určené nejen pro poskytovatele sociálních služeb, ale i na podporu sociálních, zdravotních, fairtradových a globálních aktivit v Litoměřicích. Oproti loňskému roku se tato podpůrná dotace snížila o jeden milion korun.

„Chceme udržet širokou síť sociálních služeb v Litoměřicích, a proto i v této nelehké době město vyhlašuje dotační program na podporu neziskových organizací,“ uvedla vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Litoměřice Renáta Jurková.

Podpůrné dotační programy na podporu sociálních služeb mají pomoci neziskovým organizacím s režijními a mzdovými náklady.

Program podpory faitradových aktivit a globální odpovědnosti v Litoměřicích je pak určený jak pro organizace a spolky, tak i pro jednotlivce, kteří svými nápaditými projekty podporují myšlenku fair trade. V minulosti tak byly peněžní prostředky poskytnuty na realizování úspěšných projektů organizovaných například Knihovnou Karla Hynka Máchy, organizací Shine Bean a jejího Afrického festivalu či Střediskem ekologické výchovy SEVER Litoměřice a Farní charitou Litoměřice. Smyslem fairtradového hnutí je prosazování platby „spravedlivých cen“ za komodity ze třetích zemí, stejně tak i dodržování sociálních a environmentálních standardů.

Program podpory sociálních a zdravotních aktivit pro občany města Litoměřice má za cíl podpořit sociální a zdravotní aktivity pro občany města Litoměřice. Je určen organizacím, institucím i aktivním občanům, kteří chtějí přispět ke zlepšení života v této oblasti.

Programy s informacemi, podmínkami a pravidly budou zveřejněny od 10. prosince a počátkem příštího roku na stránkách města a komunitního plánování.

Autor: Filip Klieštik

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -