Pátek, 19 dubna, 2024
7.5 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKŘEŠICE: ZŠ se přesunula do on-line světa, moderní technologie využívá naplno

KŘEŠICE: ZŠ se přesunula do on-line světa, moderní technologie využívá naplno

VIDEO: Základní škola  v Křešicích i při druhé vlně koronaviru táhne za jeden provaz a směle pokračuje v on-line výuce, kterou si natrénovala v jarních měsících. Pro všechny učitele zakoupila on-line program, dětem zapůjčila notebooky a všichni se teď pravidelně scházejí ve virtuálním prostředí.

Asi nejnáročnější je on-line výuka pro prvňáčky. I s tím si ale v křešické škole nakonec poradili. Paní učitelka dětem začala natáčet speciální výuková videa. Inspiraci sbírá na sociálních sítích a na speciálních webech pro učitele. 

Na tom, že dětem chybí  kontakt, se učitelé shodují. Ve čtvrté třídě to vyřešili po svém. Začali organizovat třicetiminutové třídnické hodiny. V nich si mimo jiné povídají o tom, jak je důležitá hygiena a pohyb na čerstvém vzduchu. 

Křešická základní škola reaguje na aktuální situaci a naslouchá dětem i rodičům. Třídnické hodiny už fungují i v jiných třídách a vyučování probíhá až na výjimky naprosto hladce a s plnou vážností. Je to i díky perfektní spolupráci všech zúčastněných. 

Veškeré informace o distanční výuce se rodiče dozví v aktualizovaném manuálu, který škola z tohoto důvodu vypracovala a umístila na své webové stránky. 

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -