Čtvrtek, 25 dubna, 2024
1.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceV Lovosicích vysadili šedesát tisíc květin

V Lovosicích vysadili šedesát tisíc květin

Lovosice – V uplynulých dnech v Lovosicích probíhala podzimní výsadba květin. Na návrh městského architekta Tomáše Pilaře bylo ve městě vysázeno celkem 60 tisíc cibulí o osmnácti odrůdách.

 Květů se město dočká na jaře. Těšit se na ně může hned několik týdnů. Dobrou zprávou také je, že květiny pokvetou postupně,  takže si město užije pestrobarevnou podívanou déle.

 Až na jednu výjimku byly cibuloviny sázeny strojově, ručně byly vysázeny u nového přechodu na Osmičku u čerpací stanice. Výsadbu provádí speciální traktor s násypkou, který rozřízne trávník, zvedne ho, rozhodí pod něj sadbu, zase ho položí a zválcuje.

Výsadba probíhala například na sídlišti Holoubkov, v ulicích Wolkerova a Karla Maličkého a před Mateřskou školou Resslova.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -