Sobota, 20 dubna, 2024
4.1 C
Litoměřice
DomůSportHokejKališníci na Karjale: Turnaj jsme si užili! Byla to čest, shodli se...

Kališníci na Karjale: Turnaj jsme si užili! Byla to čest, shodli se debutanti

Litoměřice – Velká čest i skvělý zážitek. Takový byl pro trojici kališníků právě skončený Karjala Cup. Turnaje ze série Euro Hockey Tour se zúčastnili Pavel Novák, Šimon Kubíček a Filip Koffer. Všichni tři si vedle premiérové nominace do seniorského národního týmu zároveň připsali i první ostrý start za reprezentační A mužstvo. ,,Turnaj jsme si moc užili. Kluci nás vzali mezi sebe. Škoda prohry s Ruskem,” shodli se talentovaní hráči.

Když trenér reprezentačního A týmu vyjmenoval hráče nominované na Karjala Cup, nechyběla ani jména tří kališníků. Pozvánku na turnaj série Euro Hockey Tour obdrželi talentovaní mladíci Pavel Novák, Šimon Kubíček a Filip Koffer. Všichni tři tak odletěli s týmem do Finska a těšilli se na svůj první reprezentační start za národní tým dospělých.

Všem třem se to také povedlo. Pavel Novák naskočil na led už v duelu proti Finsku, Šimon Kubíček byl proti Švédsku a Finsku na střídačce jako sedmý obránce a stejně jako Filip Koffer debutoval v závěrečném utkání s Ruskem. V Helsinkách kališníci společně s týmem uhráli 2. příčku a svou první reprezentační akci v dospělém hokeji si nemohli vynachválit.

„Turnaj jsem si moc užil. Každá minuta na ledě i mimo něj vedle starších kluků byla obrovská škola. Do budoucna jsem získal hodně zkušeností. Myslím, že jsme měli velmi dobrou partu a kluci nás vzali mezi sebe. Při každém tréninku i v zápase nás podporovali a snažili se nám pomoct. Stejně tak trenéři,“ těšilo útočníka Nováka.

Podobně mluvil i bek Kubíček. „Celkově jsem si to užil. Pro nás mladší hráče bylo super, že jsme dostali šanci s A týmem jet na takový turnaj. Obzvlášť v téhle době. Atmosféra v týmu byla skvělá. Starší kluci nás vzali mezi sebe a myslím, že nám to klapalo,“ uvedl.

Oba mrzel jen fakt, že Češi v závěrečné bitvě nestačili na sbornou a skončili druzí. „Mrzí mě, že jsme zápas s Ruskem nevyhráli a nedotáhli turnaj do vítězného konce, jinak si myslím, že to bylo povedené,“ řekl Novák.

„Do posledního zápasu jsme šli s tím, že chceme celý turnaj vyhrát, Rusové ale bohužel byli o něco lepší,“ doplnil Kubíček. Ten zároveň prozradil, jaké měl pocity ze svých výkonů. „Snažil jsem se hrát na sto procent a doufám, že jsem svým výkonem nezklamal. Snad dostanu ještě někdy v budoucnu šanci si zase za A tým zahrát.“

Spokojený byl i Pavel Novák. „Já osobně jsem se na ledě cítil dobře. Myslím, že zápas s Ruskem se mi povedl, ale vždycky je co zlepšovat. Národní tým mi ukázal, že je spousta věcí, na kterých musím pracovat, abych se na nějaké kempy či zápasy mohl znovu podívat. Reprezentovat Českou republiku pro mě byla obrovská čest a velká zkušenost,“ uzavřel.

Autor: Martina Kramerová

Zdroj: www.hclitomerice.cz

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -