Pátek, 19 dubna, 2024
8 C
Litoměřice
DomůZprávyRedakční zprávyŠkoláci z Ústí nad Labem píšou dopisy neznámým seniorům v domovech důchodců

Školáci z Ústí nad Labem píšou dopisy neznámým seniorům v domovech důchodců

Ústí nad Labem – Se zcela novým projektem nazvaným „Dopis babičce a dědečkovi“ přichází v těchto dnech Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem. V rámci projektu si školáci pravidelně vyměňují dopisy se seniory v některém z blízkých sociálních zařízení. Knihovna se tak snaží efektivně propojit dva světy a zprostředkovat dříve narozeným v domovech důchodců alespoň malou radost v tomto těžkém období.

Pravidelné dopisování s dětmi pomůže seniorům aktivovat každodenní život, přinést radost, novou energii. Dětem předají životní moudrost. Mohou získat nové přátelství a rozptýlit pocit osamění v době nemožnosti návštěv. Děti i senioři se vzájemně učí mezigeneračnímu přátelství a pěstují krásu ručně psané korespondence.

Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem oslovila ke spolupráci na projektu ústecké domovy seniorů (prozatím se zapojily Domov pro seniory Krásné Březno a Domov pro seniory Dobětice), dlouhodobě spolupracující základní školy a děti z řad svých registrovaných čtenářů.


Zapojit se ale může kdokoli. Stačí napsat dopis nebo nakreslit obrázek, převést ho do elektronické podoby a poslat na e-mail: kleinova@svkul.cz. Knihovníci dopisy vytisknou, vloží do obálek, ponechají v karanténě a poté bezpečně doručí seniorům.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -